Du kan också förbereda räkmoussen dagen innan, då utvecklas ännu mer smak. Räkmousse 4-6 st 200 gr Grönlandsräkor storlek 70/90 1 dl Crème Fraiche 1 Ekologiskt Ägg 1 msk Vitt Vin 1 msk Heinz Ekologisk Chilisås Lite pressad Citron 1½ Gelatinblad Havssalt Cayennepeppar Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter
förbereda, förrätt, Melba Toast, nyår, räkmousse, Smaskens. Räkmousse, 4 portioner. På nyårsafton lagade jag en fyrarättersmiddag som faktiskt blev riktigt riktigt bra
Räkmousse. Smörgåstårta LCHF – Paleo. Foto Lindha Vikström. Smörgåstårta à la Ecocaféet. Som jag skrivit tidigare så jobbar jag som receptkonsult åt nyligen öppnade Ecocaféet i Östersund
Annikas räkmousse med tunn Melba toast. Första halvan av min julsemester var alldeles underbar med julfester, god mat, fina vänners sällskap och julfirande med familj och släkt
Räkmousse. Tidning med kärlek till mat. Nu i mars kommer en helt ny tidning ut i butikerna. Fylld med läckra, glutenfria lågkolhydratrecept och fakta kring mat och hälsa
Idag bjuder jag er på en smarrig räkmousse som vi också hade till vår påskmiddag. Jag har länge gott och funderat på hur man kan göra räkmousse mejerifri
Jag hade gjort räkmousse till förrätt efter ett recept från Anna Hallens kokbok "LCHF för kvinnor". Ni får receptet nedanRäkmousse4 portioner200 g stora skalade räkor1 1/2 gelatinblad1 äggula1 dl creme fraiche1 msk chilisås1 msk citronsaftsaltcayennepeppar1 msk vitt vin2 äggvitordill och citronskior till garneringFinhacka eller mixa räkorna (spara några till garnering)
Stjälp upp räkmoussen på ringar av grön gurka och garnera med räkor, ishavsrom och en dillkvist. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter