Räklåda. ev champinjoner, smörstekta. Smält smör i kastrull och i med mjöl. en klick smör. Mosa den, i med äggula, en skvätt grädde, en klick smör, salt och peppar
Igår var det härlig räklåda i Katthammarsvik och idag bär det av på militärcykel till det lilla egensinniga Crêperie Tati som delar adress med det kultiga Kutens bensin
Fräs mjöl och smör i en stekpanna, tillsätt vätskan och rör tills en slät smet. Smörj formen med smör och fördela äggen salta lite lätt , bred över stuvningen och toppa med brödbitarna och ringla över rikligt med olivolja
Smält smör. Hacka dom hårdkokta äggen och lägg i en ungsform. Häll över 2 burkar räkor och dillen. Slå över vitsåsen och smula torkad fralla över alltihop
Idag gjorde vi Emmas paradrätt, räklådan från himlen. Smält smöret i en gryta. Emmas Räklåda. 2 msk smör/margarin4 msk mjölGräddmjölk - Blanda 3 dl mjölk med 2 dl matlagningsgräddeKaviar (typ kalles, inte finrom-kaviar)VitpepparSaltRiven ost (om man vill). 2 msk smör