Räklåda ris recept

Räklåda

Räklåda

Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Lägg kokt ris i botten på en smord ugnsform. Lägg på purjolöksfräs, sparris och räkor och blanda det lätt med riset
Räklåda

Räklåda

Ingredienser 2 dl ris , kokt 1 kg räkor , med skal Sås 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl crème fraiche 1 dl mjölk , 1-1,5 1 msk currypasta , röd, 1-2 1 odefinierad peppar 1 odefinierad citron(er) , saften 0,5 dl timjan , hackad 1 st äggula(or) Köp receptet
Ris- och räklåda

Ris- och räklåda

Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till. Koka riset i köttbuljongen. Bred ut såsen ovanpå riset
Knaprig räklåda

Knaprig räklåda

4 dl Ris. Bottna en ugnsform med de skivade äggen. Strö på räkorna och denfinklippta dillen. Fördela stuvningen över innehållet i formen

Räklåda med ris

Koka riset enl anvisning och låt det sedan få kallna. Blanda försiktigt ner alltihop i det kokta och avsvalnade riset

Räklåda

Smörj en ugnsform med lite matfett, lägg i riset. Häll på räkor, champinjoner och eventuellt sparris. 5 dl kokt ris. Eventuellt 1 burk sparris

Ris- och räklåda

Mät upp riset till det antal personer riset lagas till. Koka riset med buljongtärningen. Bred ut såsen ovanpå riset