Räkcocktail vin recept

80-talets räkcocktail

80-talets räkcocktail

Räkor innehåller mycket kalcium, bra för oss kvinnor som behöver stärka benstommen. Lilla Montörsgatans räkcocktailFredags- eller lördagsmys - gör en klassisk räkcocktail
Räkcocktail med champagnelök

Räkcocktail med champagnelök

6 ca 300 g skalade räkor 1 stor rödlök 1 1/2 dl torrt, mousserande vin 200 g färskost 2 stora, mogna avokador 1/2 vitlöksklyfta 2 tsk färskpressad limejuice 1 burk svart kaviar (à 75 g) limeklyftor till garnering salt vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Räkcocktail med asiatisk touch. Tillsätt salt, vitpeppar, rödvinsvinäger, skala och pressa i vitlöksklyftorna

Prinsbröllop

Halstrad Pilgrimsmussla i champagnesås trängdes med räkcocktail, rårakor med rom, rödbeta med brynt remoulad och rubiner, crème ninon, gaspachoshot och kantarellbruschetta
Sensommarbuffé på bryggan

Sensommarbuffé på bryggan

Laxterrin med tillhörande gräslökssås, räkcocktail med mangopuré, ädelostcheesecake dekorerad med kräftstjärtar, rödlök och dill och så en chokladkräm med björnbär till dessert
Räkcocktail

Räkcocktail

Vispa äggulan med vinäger, riven eller pressad vitlök och senap. Räkcocktail äter vi nästan aldrig. Ett krispigt vitt vin eller ännu hellre en torr champagne passar riktigt bra till denna förrätt
Räkcocktail

Räkcocktail

Servera med ett gott vitt vin. Kanske inte som du tänkt dig en räkcocktail men ändå supergott. Härligt frächa smaker

Räkcocktail med pepparrotsdressing

Smaka av med vinäger och salt. Vin. Vintips. 1 vitvinsvinäger , några droppar. 1. Skär bort änden på sparrisen och skala ev resten av stjälken
Grillad röding med vitvinsstuvad fänkål

Grillad röding med vitvinsstuvad fänkål

Den följde efter en ljuvlig räkcocktail och fick mig snabbt att sluta glo på de humrar servitörerna bar omkring på och som jag börjat ångra att jag inte beställde
Kvällen började bra...

Kvällen började bra...

Väl hemma igen så började vi på kvällens middag, som idag inleddes med en räkcocktail till förrätt. Vi låg kvar och drog oss i evigheter, slötittade på tvn och bara njöt av att höra regnet och vinden utanför
När sommaren är som bäst!

När sommaren är som bäst!

Så det blev en räkcocktail med massa gott i men även lite vitlöksgrillade körbärstomater med parmachips och basilikaolja
Kockduellen, rond 3

Kockduellen, rond 3

Räkcocktail med sparris och kronärtskocka. Sila av vätskan i en såskastrull, tillsätt grädde, vinäger samt vitt vin, reducera till hälften, i med smöret klickvis under vispning

Trerätters

Till förrätt bjöd jag på Räkcocktail med avokadokräm (recept i slutet av inlägget) som blev hur mumsigt som helst