Hetta upp smör i en panna. Tipsar om en god och enkel förrätt, en gammal hederlig räkcocktail. Pressa ner vitlöken och vänd formbröden några gånger i smör/vitlöksblandningen
Lilla Montörsgatans räkcocktailFredags- eller lördagsmys - gör en klassisk räkcocktail. )1 msk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger1 dl rapsolja, 1 dl olivolja3-4 msk Heinz chilisåsRökessens, litet stänk2 stänk tabasco eller din egen chiliröra1 msk konjak1 msk mango chutney eller egen färsk, mixad mangoörtsalt, vitpeppar, svartpeppar från kvarnLite färsk korianderToast och en bit smör el olivolja* Skala räkorna (detta gör min man alltid under fördrinken, trevlig ritual). * Blanda räkor och majo* Stek en brödskiva i lite smör eller olivolja * Servera röran på brödet med koriander på toppen (maken gillar rå lök på toppen men då tycker jag det passar sämre med vinet) 3/4 kg färska räkor
Smörstekt torskrygg med ärtigt blomkålsmos och kräftsås. Räkcocktail med pepparrotsmajo och wasabirom. Grillad rostasfilé med grön ostlasagne med timjansmör
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstrade pilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Räkcocktail. Smör. Små söta räkcocktails i små genomskinliga plastglas och en mini plast gaffel i varje, som topping på cocktailen min hemmagjorda Rhode island-sås
Räkcocktail med mango, chili och räkor. Smält smöret i en kastrull. Räkcocktail med räkor, mango och chiliMina fina pojkarTiden gick, minstingarna somnade och vi åt varmrätt
Halstrad Pilgrimsmussla i champagnesås trängdes med räkcocktail, rårakor med rom, rödbeta med brynt remoulad och rubiner, crème ninon, gaspachoshot och kantarellbruschetta
Laxterrin med tillhörande gräslökssås, räkcocktail med mangopuré, ädelostcheesecake dekorerad med kräftstjärtar, rödlök och dill och så en chokladkräm med björnbär till dessert
Stek brödskivorna gyllene i lite smör. Räkcocktail äter vi nästan aldrig. Räkcocktail med avocadoaioli. Jag kan räkna på min ena hand de tillfällen jag ätit räkcocktail de senaste 20 åren
Bryn sparrisen i smör och skär sedan i mindre bitar. )Räkcocktail med mango och lime (4 port)Ingredienser1 mango0,5 gurka1 avokado1 kg räkor med skalDressing0,5 röd chilifruktZest och saft från 2 lime1 msk sesamfrön0,5 kruka korianderGör såhärSkala räkorna och spara skalen (imorgon kommer det upp recept på räkfond)