Blanda olivolja, vinäger, persilja, purjo, salt och peppar. Fördela allt i cocktailglas, om vartannat sallad, räkor, tomater, dressing och garnera slutligen med strimlad purjo
Gör gärna en fiskbuljong på skalen (se inlägg om buljonger)* Rör ihop äggula, senap, vinäger och kryddor i en hög bunke/skål* Häll i olja i stråle långsamt och rör snabbt med gaffel tills det har stelnat (beroende på äggulans storlek behövs olika mycket olja, håll på tills du skapat en lagom konsistens* Kyl ned halva majon i burk, använd till andra rätter
Vispa äggulan medvinäger, riven eller pressad vitlök och senap. Räkcocktailmed avocadoaioli. Sedan toppades sallad med en generös driva räkor, en klick aioli och en pannrostad bit surdegsbröd
Smaka av medvinäger och salt. Blanda sparrisbitarna med räkor och dressing, spar topparna. Servera med sallad, brödstänger och sparristoppar i glasskålar
Lägg räkorna i två cocktailglasVispa äggulorna tillsammans medvinägern och häll försiktigt i oljan först droppvis sedan i en tunnstråle vispa hela tiden snabbt
Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap och smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Häll upp vinäger i en skål och häll i den torkade dragonen
Räkcocktailmed sparris och kronärtskocka. Sila av vätskan i en såskastrull, tillsätt grädde, vinäger samt vitt vin, reducera till hälften, i med smöret klickvis under vispning