1 st mango, mogen. 0,25 st grön chili. 400 g räkor, färska 2 st plommontomater 1 st mango, mogen 0,25 st gurka 0,5 kruka koriander 0,25 st grön chili 1 st limefrukt, saften 0,5 dl olivolja 1 dl gurkvatten Salt, efter smak
Dela chilin och ta ur kärnorna. Skala gurkan och ta bort kärnhuset i den med hjälp av en liten sked. Tvätta limen och riv av det gröna och blanda det med röran
*Döttrarna som själva anser sig stå i Universums centrum* Så imorgon ska vi ha middag hemma hos Olivia och jag har suttit här på förmiddagen och filat på vad vi vill ha för mat, vi tänkte satsa på något vegetariskt och beslutet föll på denna ugnsbakade tandooriblomkål som vi serverar med en kikärtsgryta och till efterrätt ska jag laga proteincheescake medmango
Alldeles nyss firade vi in ett nytt år med en god fruktig räkcocktail till förrätt. Den här gången gjorde jag i portionsglas istället med en liten annan sammansättning av ingredienserna än sist, men på det stora hela följde jag det recept jag använde då
Räkcocktail. Pannkakor är inte lika med sylt. räkor, avokado, mango, dill och citron. När jag tänker asiatiskt tänker jag chili, lime, citron, soja, vitlök, socker, sesam… Hett, syrligt, sött och framförallt fräscht
Räkcocktailmedmango, chili och räkor. Men jag hängde med bra och tiden bara flög i väg. Räkcocktailmed räkor, mango och chiliMina fina pojkarTiden gick, minstingarna somnade och vi åt varmrätt
Laxterrin med tillhörande gräslökssås, räkcocktailmedmangopuré, ädelostcheesecake dekorerad med kräftstjärtar, rödlök och dill och så en chokladkräm med björnbär till dessert
Avocado, mango, gurka i tärningar. Räkor och dressing på limesaft, koriander, chili och citrongräs. Denna fräscha räkcocktail består även av en god vinägrett och toppas med en smakrik och fyllig avokadokräm