En räkcocktail med en asiatisk touche. 1 lime (skal och saft)1 msk finriven färsk ingefära½ dl sweet chilisås½ msk socker2 msk teriyaki sauce1 msk vatten
1 msk ingefära, färsk , riven. Börja med att riv/grovhacka/finhacka allt som ska ner i röran. Obs. används kräftstjärtar/räkor på burk så krama ur spadet
Räkcocktail med asiatisk touch. 1 cm ingefära riven. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Till förrätt blev det en syrlig räkcocktail. 2 msk riven ingefära. 2 msk riven ingefära. Ja en massa fina och goda saker hade våra gäster med sig när de anlände
Det fick bli räkcocktail. Äppelkompotten (med inspiration av äppelchutney) gjorde vi genom att tärna fyra äpplen, två syrliga och två lite sötare, finhackade en pepparfrukt och en röd lök, rev en bit ingefära (ca 2 tsk) och pressade en stor vitlökssklyfta. Vinet är kanske egentligen lite syrligt för denna typ av mat men syran och hettan i äppelkompotten fick vinet spela bra och givetvis satt det som en smäck med 70- 80-tals klassikern räkcocktail
Riven ingefära. Blanda majonnäs och Crème Fraîche. Krydda efter eget tycke och smak OBS att alla kryddor kan dominera totalt, prova med små mängder i taget
Blanda juicen från lime med finhackad ingefära och chili och häll över blandningen. 3 cm ingefära. Skala räkorna, hacka gurka, avokado och mango i små bitar