Gröp ur tomaterna från frön och hacka dem fint, strimla gurkan fint och fördela detta över salladen. Har du martiniglas eller cocktailglas passar det bättre och är snyggare att servera räkcocktailen i dessa än i en vanlig liten skål som på bilden
Nedan följer recept på vår räkcocktail. Maten gick lite i 80-talsanda, till förrätt åt vi en räkcocktail och till varmrätt blev det vår variant på Flygande Jakob. 30-40 räkor1 avokado1 mango0,5 gurka1 lime1 chilifruktflingsaltSkär gurka, avokado och mango i små bitar och lägg i en skål. 0,5 gurka
0,25 st gurka. 400 g räkor, färska 2 st plommontomater 1 st mango, mogen 0,25 st gurka 0,5 kruka koriander 0,25 st grön chili 1 st limefrukt, saften 0,5 dl olivolja 1 dl gurkvatten Salt, efter smak
Dela ned avokado, gurka och paprika i bitar. 11,5 cm gurka. 1Räkcocktail 500-600 g räkor 300 g isbergsallad 2 tomater 8 champinjoner 2 avokado 1,5 cm gurka 0,5 orange paprika
1 st mango1/2 vattenmelon1 st gurka2 st avokado200 g räkor Dressing. 1/2 röd chilifruktsaften av 3 st lime 1/2 kruka koriander1 msk honung Tärna frukten och gurkan i små bitar och blanda med räkor. 1 st gurka
Hacka upp mango, avokado och gurka. Några dagar senare var jag fruktansvärt osugen på att laga mat, men en måste liksom äta – det var då det var så finfint att kunna slänga ihop en snabb räkcocktail med den burken som blev kvar
Till cocktailen så tog jag räkor, gröna ärtor, majs, tärnat grönt äpple, tärnad gurka, tärnad röd paprika och tärnat tomatkött (jag tog bort kärnorna och tärnade ner köttet bara)