Räkcocktail avocado chilisås recept

Räkcocktail

Räkcocktail

Inlägget Räkcocktail dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner 500 g räkor med skal 4 st romansalladsblad 2 st avocado 2 st kokta potatisar 8 st cocktailtomater 4 små citronskivor 1 liten knippe färsk dill Rhode islandsås 0,5 dl turkisk yogurt eller cremefraiche 3 msk dl majonäs 2 msk chilisås (ketchup funkar också bra) 0,5 tsk dijonsenap (kan ersättas med 2-3 msk citronsaft) Ca 0,5 tsk salt eller örtsalt 1 krm svartpeppar Gör såhär. 2 st avocado. 2 msk chilisås
Jura och fläsksida

Jura och fläsksida

Det fick bli räkcocktail. det vi hade hemma var 40 skalade räkor, sockerärtor, avocado och sallad. Därefter har vi lagt salladsblad i botten på glas, lagt på röran och sedan ringlat över lite hemmagjord Rhode Island sås (3 msk majonnäs, 1,5 msk chilisås, 1,5 msk asiatisk chilisås, 2 msk matlagnings yoghurt och en msk cognac – vispa ihop och vips är det klart). Vinet är kanske egentligen lite syrligt för denna typ av mat men syran och hettan i äppelkompotten fick vinet spela bra och givetvis satt det som en smäck med 70- 80-tals klassikern räkcocktail

Räkcocktail med avokado och pepparrot!

Dela avocado och skär i skivor därefter i bitar. Bottna ett glas med sallad, blanda FÖRSIKTIGT räkbitar, tomatbitar, avocadobitar samt lökstrimlorna

Räkcocktail i tunnbrödskorgar

Skär avocado, mango och gurka i mindre bitar. Räkcocktail i egen hög person. 1 äggula 1 tsk dijonsenap ½ tsk vitvinsvinäger 3-5 droppar D´Elidas chilisås 1 krm salt 1 krm grovmalen svartpeppar 2 dl rapsolja GÖR SÅHÄR. 2 rejäla nävar skalade räkor 2 avocado 1 mango 10 cm gurka Dekor. 2 avocado