En quinoarisotto fick det bli, med ugnsbakade champinjoner och kantareller. Medan jag gick på yoga bad jag mannen i hemmet att tillaga köttet, till detta skulle jag sedan servera en risotto på palsternacka och svamp
Det går att använda hirs till det mesta, ex till sallader istället för quinoa eller som pajbotten, men jag inspirerades av en risotto och gjorde en ”hirsotto”
Det var då jag betämde mig för att göra quinotto - det vill säga risotto gjort på quinoa. Istället kokar du quinoan som vanligt, men tar av den några minuter innan den är klar, så den fortfarande är lite rinnig och blöt
Fullkornsbulgur och Quinoa. Men beror verkligen på hur man använder dem, som topping till soppor, i en smoothie eller gröt, som bas i en sallad eller till en risotto
Det här är en härlig variant på risotto där jag i stället använt quinoa. 2 små gula lökar 3 vitlöksklyftor 4 1/2 dl quinoa 3 dl gröna linser 3 buljongtärningar. 4 1/2 dl quinoa
Quinoasallad med quorn (Quinoa salad with quorn). Risotto med sparris (Risotto with asparagus). Svamprisotto & Pasta med tzatziki (Mushroom risotto & Pasta with tzatziki)
jag äter hellre sötpotatis, potatis, ris och quinoa), men något jag är löjligt förtjust i är kombinationen krämigt ris, parmesan och vitt vin = risotto
Alla känner väl till risotto och det är ju gudomligt gott men VÄLDIGT mättande. quinoaotto. Tillsätt quinoan i stekpannan och häll över en slev med buljong