Quiche lorraine recept

Quiche Lorraine (ost och skinkpaj)

Quiche Lorraine (ost och skinkpaj)

Servings. 5. Cook Time. 45 Min. Jambalaya med risoni och kräftstjärtar. Heta grillade kycklingben med blue cheese-sås
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Klassikern QuicheLorraine, fransk ost- och skinkpaj, smaksatt med lite dijonsenap och persilja. QuicheLorrainePajdeg3 dl vetemjöl125 g smör1,5 msk vattenFyllning300 g kassler4 dl riven ost (ex 3 dl prästost, 1 dl parmesanost)4 ägg2,5 dl matlagningsgrädde1/2 msk dijonsenap3 msk hackad persiljaSalt, SvartpepparMixa ihop mjöl, smör och vatten. Paj med kassler, ost och en äggstanning smaksatt med lite dijonsenap och persiljaQuicheLorraine - en fransk ost- och skinkpaj 3 dl vetemjöl
Quiche Lorraine med Västerbottenost

Quiche Lorraine med Västerbottenost

Ikväll mötte Norrland Frankrike i en klassisk QuicheLorraine. Ibland är det enkla det goda och konsten med en Quich Lorraine tycker jag ligger i att få till en balans mellan en medelrökt skinka eller picnicbog i kombination med en bra balanserad sälta och mustig ton från timjanen
QUICHE LORRAINE

QUICHE LORRAINE

Pajdegen. Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedare till en smulig massa
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Pojkarna åt en suverän pizza, och jag åt en äkta fransk QuicheLorraine som var fantastiskt god. Det här är min variant, med purjolök och ost i (vilket tydligen det inte "ska" vara i en fransk quiche, men jag är ganska säker på att det var det i den jag åt)
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

QuicheLorraine – med tjusigt, franskklingande uttal – är en matpaj med äggstanning och bacon. QuicheLorraine, ost- och skinkpaj (4 port
Quiche Lorraine -  med en purjotwist

Quiche Lorraine - med en purjotwist

quichelorraine,. Men, den här pajen, QuicheLorrainen, eller en klassisk fransk ost och skinkpaj blev förevigad innan den slank ner
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Sätt ugnen på 200 grader. Knåda ihop ingredienserna till degen, inklusive den pressade vitlöksklyftan, och låt degen vila i kylen
Quiche Lorraine med purjolök

Quiche Lorraine med purjolök

Bästa maten att ta med på utflykten och till stranden. Pajen smakar gott kall. Till en paj behöver du. 3 dl mjöl
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

QuicheLorraine är en klassik ost- och skinkpaj. Riktigt inne på 80-talet, med lite sallad och ett glas rött på en kvarterskrog med röd-vit rutig duk
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

QuicheLorraine är en fransk klassiker som innehåller bacon, ost och äggstanning. de med lock och ganska såsig fyllning (pies) och de vi kallar paj i Sverige (quiche), utan lock
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Blanda smör och mjöl till en gryning massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylen i minst 1 timme
Mager Quiche Lorraine

Mager Quiche Lorraine

En QuicheLorraine är så gott men problemet är att den har rätt så många kalorier om man gör efter ett originalrecept (se här)