Den senaste veckan har jag gjort den två gånger till olika sällskap och båda gångerna har jag serverat den som dipp till grillade quesadillas med massor av ost, jalapeno, salami och tomat
Det räcker med att servera någon matig smörgås till, tex varma mackor eller quesadillas. Rör samman vattnet, mjölet, mjölken och bakpulvret till en slät smet
Quesadillas. Quesadillas. 7 dl mjölk. 2,5 dl vispgrädde 40% (nästa gång adderar jag mer grädde/creme fraiche och tar bort lite mjölk. 1/3 tsk salt130 g riven ost, jag tog hushållsost eftersom det fanns hemmaSmält smöret på hög värme och rör ner mjölet, ta bort från värmen och häll på 1 dl mjölk och vispa, häll ner resterande mjölk och grädde. 7 dl mjölk. 2,5 dl vispgrädde 40% (nästa gång adderar jag mer grädde/creme fraiche och tar bort lite mjölk. 1/3 tsk salt130 g riven ost, jag tog hushållsost eftersom det fanns hemmaSmält smöret på hög värme och rör ner mjölet, ta bort från värmen och häll på 1 dl mjölk och vispa, häll ner resterande mjölk och grädde. 7 dl mjölk. 2,5 dl vispgrädde 40% (nästa gång adderar jag mer grädde/creme fraiche och tar bort lite mjölk. 7 dl mjölk. 2,5 dl vispgrädde 40% (nästa gång adderar jag mer grädde/creme fraiche och tar bort lite mjölk
Jag har också gjort varma "mackor" och quesadillas av dem, både i ugnen och i stekpanna. Lös upp jästen i mjölken, och tillsätt husk lite i taget under flitig omrörning tills det blir som en lös gröt
Till det hade vi hemmagjord guacamole, nygräddade quesadillas och lite gräddfil. En äggstanning på 2 dl mjölk 3 ägg och salt och peppar och häll över detta. 2 dl mjölk
Det brukar även finnas någon form av libabröd, chapatibröd eller tunnbröd – allt som går att använda till rulle, pizza, taco, quesadillas eller bara brytbröd
Såg ett klipp på youtube häromdagen där man använde ett belgiskt våffeljärn till diverse olika saker, tex att grädda brownies, steka omelett, quesadillas och grädda kanelbullar bla