Lägg tillbaka quenellerna i såsen och låt dem bli varma. Låt quenellerna sjuda 3 minuter. Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Är man vid sina sinnens fulla bruk om man ställer sig och spontant börjar experimentera fram det perfekta receptet på torskqueneller, en snöig onsdagskväll i januari
Queneller eller glorifierade fiskbullar, för det är just var det är. Gösqueneller. Forma färsen till queneller (ägg-formade) med två skedar, inte helt lätt att få till det, jag behöver öva på det
Forma degen till små bollar (queneller) 2-3 st per person till förrätt eller 5-6 per person som varmrätt och sänk ner dem i sjudande, ej kokande saltat vatten. Eter ca 5 minuter så ta upp quenellerna och lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugn på 200º och låt det stå där tills quenellerna svällt lite och blivit gyllenbruna, ca 10 minuter