Puylinser har jag sneglat på i affären i flera månader men när jag väl gick dit för att köpa ett paket till just den här rätten fanns de inte kvar att köpa
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Puylinser. 200 g torra puylinser eller 400 g kokta (röda eller gröna). Sätt ugnen på 110 grader. Salta och peppra köttet och bryn det på stark värme i en panna med smör
Koka samman granatäpplesirap (eller balsamicovinäger) tillsammans med rödvin tills hälften är kvar. Tillsätt sky och koka samman än en gång tills hälften återstår
2 dl puylinser. 2 dl puylinser. Fick tag i en bit superfin torskrygg och tänkte att jag skulle prova en kombo som jag ätit på restaurang men aldrig hemma
Grönsakerpuylinserbuljongsparris Koka sparrisen i saltat vatten. Koka puylinserna med litet buljong. Oxfilémittbit av oxfilebindgarntimjanskvistsalt & pepparBind upp köttbitarna och krydda ordentligt med salt och peppar
5 dl puylinser4 st gula lökar (skivade i båtar)4 st morötter (skivade)350 g champinjoner (skivade)2 st tomater ( i små bitar)2 st stora röda paprikor (i små bitar)2 grönsaksbuljongtärningar1 msk tamari1 dl rödvin2 msk ketchup 2 burkar krossad tomat3 st vitlöksklyftorOregano, timjan, basilika, pepparFräs linser, svamp, lök, morötter, paprika och tomater i en stor panna i olivolja ett par minuter. 5 dl puylinser
50g puylinser. Skölj puylinserna och låt dem stå 10 min i vatten. 3 ägg 50g puylinser. Nu har jag som synas tagit vad som fanns i kylen och gjort en plock lunch utav det