ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Ryggbiff. Putsa ryggbiffen från hinnor och salta och peppra köttet efter behag. 600-800 g ryggbiff från dovhjort. Ryggbiff600-800 g ryggbiff från dovhjort salt peppar färsk timjan 3-4 enbär 3-4 klyftor vitlök 2-3 msk kryddsmör (med smak av vitlök eller örter) olja smör
Denna rätt med en lågtempererad ryggbiff skulle dock kunna få mig att ge skyhöga poäng. I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Köttet putsades fritt från några hinnor och det var klart att läggas i grytan. En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Ryggbiff med potatisgratäng, en gudomlig rödvinssås och rödvinskokta grönsaker. Huvudrätt - Ryggbiff, potatisgratäng, rödvinssås och rödvinskokta grönsaker
Putsa ryggbiffen fri från senor och hinnor. 450 g ryggbiff. Dela champinjonerna i åtta bitar. Krydda med salt, kryddmixen och stek på hög värme i olja tillsammans med champinjonerna
Vi grillade även ryggbiff som jag köpt på Thuressons. Glad jag gjorde det för den var riktigt fräsch och passade perfekt som tillbehör till spjällen och den grillade ryggbiffen