Fräs margarin och mjöl till såsen, späd med mjölk, krydda och koka 10 minuter. ca 5 dl mjölk. ca 500 g purjolök, helst tunna 2 msk margarin 3 msk vetemjöl ca 5 dl mjölk 1 klyfta vitlök, pressad 2 dl riven ost salt och peppar
Tillsätt mjölken och rör ut den lite i taget till en jämn sås. Gratinera i övre delen av ugnen tills purjolöksgratängen fått fin färg ca 5-10 minuter. 3 dl mjölk (standard)
En enkel purjolöksgratäng som är kanon att ha som tillbehör inom LCHF. Skär purjolöken i 3 cm långa bitarFörväll purjolöken i kokande saltat vatten i 4 minLåt rinna av och krama urBacon är frivilligt att ha i, den skärs i småbitar och steksVispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar och 1 dl riven ostSmörj en ugnsform, lägg i purjobitarna och häll äggstanningen överGrädda i mitten av ugnen i 200 grader i 40 min, efter halva tiden läggs resterande ost på 200 grader
Vispa samman mjölk, grädde, mjöl och smulad buljongtärning i en kastrull. 5 dl mjölk. Koka matkornen och skalad, finriven rödbeta i lättsaltat vatten enligt koktiden på förpackningen
Tillsätt mjölken och rör ut den lite i taget till en jämn sås. Gratinera i övre delen av ugnen tills purjolöksgratängen fått fin färg ca 5-10 minuter. 3 dl mjölk (standard) eller sojamjölk. 1 dl standardmjölk eller sojamjölk
Blanda ägg, en deciliter ost, grädde, mjölk och kryddor i en bunke. Till den här grytan kan du välja ditt eget favorit-tillbehör men jag valde att testa en ny sak och det blev en god purjolöksgratäng
Lägg tillbaka all potatis i stekpannan och tillsätt purjolöken, grädden och mjölken. 6 pers225 grader2 kg potatis2 purjolökar1 solo vitlöksalt, peppargrillkrydda3 dl grädde3 dl mjölkSkiva och stek purjolöken och lägg åt sidan