Med en laddning pumpapuré i frysen är det lätt som en plätt att fixa en god soppa, purén är även kanon som barnmat (vi har bland annat serverat den som tillbehör till fisk – mycket uppskattat) och den platsar också i allehanda bakverk, men det ska jag återkomma till i ett senare inlägg
Det går att göra så mycket gott och en av de saker jag gör med min Butternut squash är pumpapuré. En ingrediens värd att lyftas igen nu när det är säsong
Fantasin har inga gränser när det kommer till matlagning och pumpapurén är givetvis inget undantag… använd den till barnmat, kakor, dessertpaj, matbröd eller soppor, rör ner den i en smoothie eller använd den som ett alternativ till pasta eller potatis
4 Pumpapuré 1 liten butternutpumpa (à ca 800 g) 1/2 rotselleri (à 350 g) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl vispgrädde 2 msk asiatisk fisksås 1 - 2 msk vitvinsvinäger ev salt Torsk 2 vitlöksklyftor 4 bitar torskryggfilé (à 150 g) 4 msk smör 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 1/2 dl rostade hasselnötter 2 msk finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Värm pumpapurén och svampen, skär upp köttet och servera som på bilden. Pumpor finns i mängd, regnet piskar mot rutorna och den råa kylan utomhus gör mig ständigt påmind om att vintern snart är här
Men även gjort pumpapuré av köttet. Ni som läser många amerikanska hälsobloggar har säkert kommit i kontakt med recept med pumpapuré, perfekt i nyttiga efterrätter och kakor