Orsaken var i stället att jag bor granne med ett spån som hade maskerad i sitt kök i natt. Sen fick jag dåligt samvete, dämpade volymen och började göra egen barbecuesås till kvällens pulledpork, som jag lovat grabbarna, i stället
Är det inte så mycket vätska struntar du i det och kör med locket på. Blanda ihop chilisås, chipotlepasta, spiskummin, svartpeppar, soya, balsamvinäger, rapsolja, och smoked paprika till en barbecuesås och bred det över köttbiten
Denna gång valde vi att servera pulledporkmed hembakade pitaliknande bröd. Bättre sent än aldrig, kan man å andra sidan säga, med tanke på hur gott det blev
För att få en lite mildare smak så tillsatte jag även vatten tillsammans medbarbecuesåsen. Jag gjorde en enkel variant av pulledporkmed inte så många kryddor
Riv köttet i trådar med hjälp av en gaffel och blanda det medbarbecuesåsen som du förberett. Förbered barbecuesåsen under tiden som köttet tillagas eller efter genom att blanda alla ingredienser i en stekpanna
Dra isär köttet med två gafflar eller händerna, slå stekskyn ovanpå och smaka av med salt. Servera tillsammans med gräddfil, lök och grönsaker i pitabröd, tortillas eller i baguette
Vi har testat en klassisk variant medbarbecuesås, en med örtig citronsmak och en med en indieninspirerad kryddblandning och kokosmjölk (lite som Pernillas indiska slams)
Servera som du skulle göra pulledpork, med lite vad som helst – vi valde att göra fantastiska tacos med guacamole och picklad rödlök, det var makalöst gott och uppskattat av HELA familjen
Sen är det ju det här med val av barbecuesås. Denna gången testade jag med skinkstek istället för fläskkarré och det blev verkligen så gott – om inte godare
Pulledpork görs vanligtvis på FLÄSKkött men då jag bunkrat upp med NÖTbog i kylskåpet bestämde vi att använda det istället, det är ett mycket magrare kött – vilket gör att det lätt blir torrt