Provence recept

Kyckling Provence

Kyckling Provence

Sätt ugnen på 225°C. Skala och skär potatisen i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg dem i en smord ugnsäker form
Lax Provence

Lax Provence

Kärna ur paprikorna och skär dem och squashen i centimeter stora bitar. Ansa och skär purjolöken i tjocka slantar

Provence inspirerar alltid!

Sedan hittade jag mina anteckningar från Lavendelresan till Provence och när jag läste vad jag skrivit efter första dagen på den resan rann all frustration av mig och jag fylldes i stället av en lyckokänsla
Provence sommarfavorit

Provence sommarfavorit

1 paket Hälsans Köks Biff à la Provence. 1 paket Hälsans Köks Biff à la Provence. Ingredienser. Färsk grön Sparris
Fläskytterfilé med smak från Provence & Italien

Fläskytterfilé med smak från Provence & Italien

Tänk dig semestersmakerna citron, rosmarin och vitlök. Ta med dem upp till det kalla potatislandet i norr, men ta svängen förbi Ica-affären och handla fläskytterfilé och lite rotsaker
Lax från Provence

Lax från Provence

Skölj och torka av fisken. Lägg den på en skärbräda och ringla över pressad citronsaft. Krydda med salt och peppar
Äppelmarmelad från Provence

Äppelmarmelad från Provence

Marmelad från Provence5 stora syrliga äpplen (ej för mogna)250 gr torkade aprikoser¾ liter vatten1 liter socker1 dl skållad och skalad mandelSkala och kärna ur äpplena och skär dem och aprikoserna i små bitar
Lammstek från Provence

Lammstek från Provence

Där finns rätter hämtade ur den gamla deckarserien om kommissarie Maigret, en av rätterna är just Lammstek från Provence
Falukorv à la Provence

Falukorv à la Provence

Skär skåror i korven och fördela osten i snitten. Skär paprika och squash i små bitar. Skölj bönorna. Blanda grönsaker, bönor, tomat, vitlök och rosmarin i en ugnsfast form
Hemgjord färskost à la Provence

Hemgjord färskost à la Provence

11 msk Provensalsk kryddblandning, herbes de Provence - ProvencaleHäll yoghurt i ett kaffefilter (fyll upp lite i taget tills filen är slut) och låt stå och rinna av i minst 4 timmar eller över natten
Fisk à la Provence

Fisk à la Provence

Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Vik dem dubbla, pensla dem med smör-&rapsolja. Dela fisken i 8 bitar
Dippsås från Provence

Dippsås från Provence

Blanda örter, tapenade och gräddfil. Smaka av med salt. Ställ röran kallt. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna