Sedan hittade jag mina anteckningar från Lavendelresan till Provence och när jag läste vad jag skrivit efter första dagen på den resan rann all frustration av mig och jag fylldes i stället av en lyckokänsla
Tänk dig semestersmakerna citron, rosmarin och vitlök. Ta med dem upp till det kalla potatislandet i norr, men ta svängen förbi Ica-affären och handla fläskytterfilé och lite rotsaker
Marmelad från Provence5 stora syrliga äpplen (ej för mogna)250 gr torkade aprikoser¾ liter vatten1 liter socker1 dl skållad och skalad mandelSkala och kärna ur äpplena och skär dem och aprikoserna i små bitar
Skär skåror i korven och fördela osten i snitten. Skär paprika och squash i små bitar. Skölj bönorna. Blanda grönsaker, bönor, tomat, vitlök och rosmarin i en ugnsfast form
11 msk Provensalsk kryddblandning, herbes de Provence - ProvencaleHäll yoghurt i ett kaffefilter (fyll upp lite i taget tills filen är slut) och låt stå och rinna av i minst 4 timmar eller över natten