Profiteroles med chokladsås recept

Profiteroles med pistageglass och chokladsås

Profiteroles med pistageglass och chokladsås

Profiteroles är en höjdare att bjuda på. Den här gången fyllde jag mina fluffiga, ihåliga bollar med pistageglass, gjorde en to die for chokladsås till och sprinklade lite salta, grovt hackade pistagenötter på toppen
Semmel Profiteroles

Semmel Profiteroles

Profiterole eller choux à la crème som det heter på franska är en bakverk i form av en ihållig boll som man fyller ofta med vaniljkräm och vispad grädde
Profiteroles med Tiramisùkräm

Profiteroles med Tiramisùkräm

Chokladsås. Profiteroles är i princip samma sak som petite-choux och éclairer, små luftiga bakverk som man kan fylla med diverse goda fyllningar
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Jag kan hålla med om att den hade lite speciell smak och jag hade nog inte tyckt om den för sig, men tillsammans med mina profiteroles passade den riktigt bra

Profiteroles

Rör ner allt mjöl på en gång med en träsked och rör flitigt och intensivt tills smeten släpper från kastrullen

Profiteroles med kastanjekräm

Häll chokladsåsen över proftierolesen och garnera med hallon. Låt stå i kylen tills chokladsåsen hälls på