Praliner Det första som behövs är ett skal till pralinen. Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
Hittat ur boken chokladpraliner. Hacka chokladen så fint som du kan med en stor kniv. Placera den i en kastrull med kokandevatten, men utan att skålens botten nuddar vattnet
Bakade dessa idag med god assistans av barnbarnet. Oreo praliner. Blanda samman med philadelphia. Lägg äggen på bakplåtspapper och dekorera med strössel
Nu ska ganache, fyllning och pralinskal stå i kylen tills i morgon då jag ska slutföra pralinernamed att bottentäcka pralinerna och doppa resterande ganche i mjölkchoklad
Saffransbiscotti med choklad. Chokladpraliner. Rör ner i äggvispet tillsammans med chokladen. Skär sedan i sneda bitar och lägga tillbaka på plåten med snittytan uppåt
GJUTNING AV CHOKLADPRALINER- Putsa formen med bomullstuss, bomullstrasa eller fetvadd. Härom veckan unnande jag mig själv för en gång skull att gå på en kurs och lära mig mer om hur man tempererar choklad och gjuter praliner
Lägg upp den tre och tre med hjälp av sked och gaffel på ett bakplåtspapper. Medan det svalnar smälter du den mörka chokladen på samma sätt och ringlar sedan över pralinen
Smält rrsten av mjölkchokladen och fyll varje pralinhål med detta så att fyllningen täcks. Barnen gjorde även chokladpraliner från Bakboxen junior, här har vi gjort det enkelt för oss och har inte tempererat chokladen
När man tempererat chokladen använder man den med fördel till att göra praliner, chokladkakor eller annat chokladigt som man vill ska hålla fint i rumstemperatur och vara blankt och vackert