Blanda crème fraiche, grädde, chevréost, vitlök, salt och peppar i en gryta och låt koka upp. 1,5 kg potatis200 g chevréost2 ägg1 dl cremefraiche1 ½ dl grädde1 msk finhackad färsk rosmarin½ dl finhackad färsk persilja2 vitlöksklyftor1 ½ tsk saltlite peppar
Lägg i potatisskivor, ost, pressad vitlök och kryddor. 2 vitlöksklyftor. Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och skiva mycket tunt (går enklast i en matberedare)
koka upp en halv burk lätt creme fraiche, ca 120 g chevreost, en klyfta pressad vitlök samt salt och peppar. ca 120 g chevreost, en klyfta pressad vitlök samt salt och peppar
Förra veckan pratade vi om potatisterrin på jobbet och då kom jag på att det skulle man ju kunna göra av något annat än potatis, tänkte att kålrot skulle nog vara en bra stand in
Lammet serverades sedan med potatisterrin, rödvinssås och Tessans getoströra. Vi skar tunna skivor vitlök, minst tre klyftor, som vi kilade in lite här och var i små snitt, och klappade in blad från en halv kruka rosmarin runt hela lammstycket
Servera lammet med rattatouillen och potatisterrinen. Hacka löken grovt och finhacka vitlöken. Fräs rotfrukterna, lök och vitlök i olja i en vid kastrull
hacka vitlöken och blanda ner den tillsammans med chilin i såsen. Potatisterrin med Lax 8-10 port. 5 vitlöksklyftor. skala och rosta vitlöksklyftorna i olja i ugnen på 200 g tills de är riktigt gyllenbruna. 5 vitlöksklyftor 1½ dl japansk soya