Potatisterrin fraiche recept

Potatisterrin med getost och rosmarin

Potatisterrin med getost och rosmarin

Koka upp crème fraiche med smulad getost, västerbotteost, salt och peppar. Ska den serveras tillsammans med kött som också ska tillagas i ugn går det bra att göra potatisterrinen tidigare under dagen och sedan förvara den i kylen, och värma på den medan den nyligen ugnsstekta köttbiten vilar i folie, medan förrätten serveras
Potatisterrin

Potatisterrin

Koka upp crème fraiche och grädde. Skala och skiva potatisen tunt. Ta kastrullen från värmen och rör i ost, salt och peppar
Potatisterrin med chevréost

Potatisterrin med chevréost

Blanda crème fraiche, grädde, chevréost, vitlök, salt och peppar i en gryta och låt koka upp. 1,5 kg potatis200 g chevréost2 ägg1 dl cremefraiche1 ½ dl grädde1 msk finhackad färsk rosmarin½ dl finhackad färsk persilja2 vitlöksklyftor1 ½ tsk saltlite peppar. 1 dl cremefraiche
Potatisterrin med Västerbottenost och löjrom

Potatisterrin med Västerbottenost och löjrom

Vispa ihop hälften av philadelphiaosten med crème fraichen. Vänd i potatisen, crème fraiche-blandningen, Västerbottensosten, örterna och krydda av med salt
Potatisterrin med getost

Potatisterrin med getost

Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. crème fraiche. Sätt ugnen på 200º. Skiva potatisen tunt
Parmesanbakad fläskfilé med Potatisterrine

Parmesanbakad fläskfilé med Potatisterrine

Potatisterrine. 0,5 dl creme fraiche. 0,5 dl creme fraiche. Gott Nytt År. I år var det våran tur att ha nyårsmiddagen och detta serverades till varmrätt
Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

1Potatisterrin6-7 potatisar, fasta (stora) 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 dl crème fraîche 1 dl västerbottensost, riven (eller parmesan) 1 ägg ca 30 g smör salt svartpeppar, nymalen
Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

Svamp- och parmesanöverbakad filé med potatisterrine och balsamicosky

4 ca 700 g filé, t ex oxfilé, lammytterfilé eller fläskfilé 1 msk smör eller margarin Svamp- och parmesanöverbak 10 champinjoner, skogschampinjoner eller fryst svampmix (10 champinjoner motsvarar 3 dl svampmix) 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 dl crème fraiche 1 ägg 1 dl riven parmesanost 1/2 dl hackad persilja Potatisterrin 800 g skalad potatis 4 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 75 g smör 2 msk färsk hackad timjan salt malen svartpeppar Sås 1 msk strösocker 2 dl rött vin eller rött matlagningsvin 3 msk koncentrerad kalvfond 2 dl vatten 3 msk lagrad balsamvinäger 2 tsk majsstärkelse (Maizena) 2 msk smör Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kalvrullader med Potatisterrin på Getost

Kalvrullader med Potatisterrin på Getost

Koka försiktigt upp crème fraichen tillsammans med getost, vitlök, salt och peppar. Hoppas att det smakar med Smakrika kalvrullader serverade med potatisterrin med getost och örtig portvinsås
Gott nytt år gånger två :)

Gott nytt år gånger två :)

en amuse bestående av potatisterrine toppad med lite röd rom, citron och dill. en mild palsternackssoppa till förrättvarmrätt bestående av kycklingrulle, rostade grönsaker och en gorgonzolasåstill efterrätt en hallon- och havtorns-pannacotta med hallon och vitvinsgeléNyårsafton blev detförrätt bestående av potatisterrine, varmrökt vildandsbröst samt rostat franskbrödtill varmrätt kycklingrullad, rostade grönsaker och gorgonzolasåsoch till efterrätt chokladmousse med krisp o marschmallowsSom sagt

Potatisterrin med getost

Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. 6 portioner (ganska så små portioner)1,2 kg potatis2 dl lätt crème fraiche200 g chèvre (getost)1 liten pressad vitlöksklyfta1 tsk salt1/2 tsk svartpeppar2 stora ägg1 dl finhackad persilja1 dl finhackad basilikaSätt ugnen på 200 grader. 2 dl lätt crème fraiche

Potatisterrin med getost

Koka upp crème fraiche med getost, vitlök, salt och peppar. 2 dl lätt crème fraiche. Sätt ugnen på 200º. Skiva potatisen tunt