Potatissuffle recept

Klassisk potatissufflé

Klassisk potatissufflé

800 g potatis. 12 msk matfett. 11 dl grädde. 13 äggulor. 10,5 msk salt. 13 äggvitor. 12-3 krm malen muskotnöt
Potatissufflé med Parmesan

Potatissufflé med Parmesan

Skala potatisarna och koka dem helt mjuka. Mosa dem till en fin puré. Rör den varma potatispurén med smör, parmesan och ägg
Potatissufflé

Potatissufflé

Lägg i potatisarna i en gryta och låt koka tills potatisen är mjuk. Ta bort skalen på potatisarna och lägg "innehållet" i en skål
Potatissuffle' med mandelpesto

Potatissuffle' med mandelpesto

Smörj en kakform med löstagbara kanter med hälften av smöret och täck ordentligt med hälften av skorpmjölet
Potatissufflé

Potatissufflé

Skala potatisen och skär dem i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen
Potatissufflé

Potatissufflé

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen
Halv åtta hos Kim VI

Halv åtta hos Kim VI

Men var tog egentligen halv åtta-middagarna vägen. Har ni väl undrat nu sedan juli 2012. Ni flackar med blicken och börjar hyperventilera
Regn, regn, regn...

Regn, regn, regn...

Idag morse när jag vaknade av det smattrande regnet mot fönsterrutan tänkte jag. vad hade inte passat bättre än att somna om, ligga och dra sig löjligt länge, stå upp och äta en en sen frukost eller brunch och läsa tidningen i lugn i ro och kika på lite kungligt bröllop
Svampstuvning

Svampstuvning

Skär svampen i mindre bitar och stek hastigt i olivolja. Häll på grädde och låt sjuda, tills stuvningen har en krä- mig konsistens

Potatissufflé med Västerbottensost

Värm ugnen till 225 grader. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa potatisen, låt svalna. Dela äggvitor och gulor

Potatissufflé

Värm ugnen till 200°. Skala potatisarna och dela i jämnstora bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av väl och pressa eller mosa dem

Potatissufflé

Ikväll har vi avnjutit en riktigt mumsig grilltallrik. Som tillbehör till köttet blev det en potatissufflé med grön pesto och mozzarella

Potatissufflé

Nagga potatisarna med en gaffel och stek dem i ugnen på 175° i 45 minuter eller tills de blivit mjuka

Potatissufflé med persiljepesto

Smörj en kakform med hälften av det smälta matfettet och strö på hälften av ströbrödet. Mosa potatisen medan den fortfarande är varm och mosa den genom en potatispress

Potatissufflé

1.  Skala potatisen och skär dem i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen

Potatissufflé

1.   Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och ånga av potatisen

Potatissufflé

Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i vatten. Häll av kokvattnet och mosa potatisen med elvisp

Mojo Rojo

Grilla paprikorna på högsta värme i ugnen högt upp under grillelementet. De ska bli svarta och bubbliga i skalet