Fräs löken, rotsellerin och potatisen. 5st medelstora mjöliga potatisar, skalade och tärnade50g Rotselleri, skalad och tärnad1 Gul lök, finhackad1msk Olivolja7dl Grönsaksbuljong1dl Lätt Cremé FraicheNågra droppar Tabasco efter smakSalt & vitpeppar från kvarn10cm Purjolök + 1st gul lök, strimlad1tsk timjan2msk Finhackad persiljaBalsamicosirapLite goda italienska charkuterierSurdegsbröd av baguettetypLite god jungfruolivoljaSåhär kan du göra. 50g Rotselleri
I bloggen “Hallon & Blåbär†hittade jag det här receptet på Potatissoppa och kycklingspett. Jag måste säga att detta är nog den godaste potatissoppa jag någonsin smakat och riktigt mumsigt med ett kryddstark kycklingspett
rotselleri. Ingredienser 400 g potatis, mjölig 100 g rotselleri 13 dl vatten 0,5 tsk salt 100 g purjolök, eller salladslök 2 grönsaksbuljongtärningar 4 timjankvistar, eller 1/2 tsk torkad timjan 1 krm svartpeppar, nymald, –2 150 g blomkålsbuketter 0,5 dl crème fraiche, eller grädde Tillbehör
potatissoppa olja att steka i. 1 bit tärnad rotselleri. 1 bit tärnad rotselleri. Linser som proteinkälla. En lagom het och snabb gulaschgryta gjordes till middagen igår
0,25 rotselleri. Skala och skär alla rotfrukter i små bitar. Skala och skiva löken. Hetta upp lite fett i en gryta och låt löken fräsa nästan mjuk utan att ta färg