Julens sista grönkål åkte nyss ner i denna goda grönkål- och potatissoppa med färskost. Färskosten går att utesluta men nu hade jag lite kvar i en ask och det passade riktigt fint och gav lite extra smak
Blanda ner kokosmjölk och färskost och värm och rör om tills osten blandat sig. Den här gången blev det en blomkål- och potatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk
Om det blir en liten skvätt sås över brukar jag frysa in den och sedan tillsätta den i en god potatissoppa eller i en smaskig broccoli- eller blomkålssoppa
Potatissoppa (ovan). Alltså om man skall skiva upp grönsaker, smaksätta en färskost eller koka bulgur så gör man det i dubbelmängd och sparar hälften till nästa dag
Bred på färskost. Servera nyrostat bröd med färskost till. Skala och hacka potatis, lök och vitlök. Fräs det i olja 1-2 min i en kastrull utan att det tar färg