Potatisrösti recept

Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

Renskav med kantareller, potatisrösti och rårörda lingon

4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Fläskfilé med ostsås

Fläskfilé med ostsås

Potatisrösti. 4 personer. 600 g fläskfilé. Smör till stekning. 1 gul lök. 2 msk smör. 1 påse färsk spenat, ca 150 g
Polsk svampstuvning med halloumi och rösti

Polsk svampstuvning med halloumi och rösti

Råstekta potatisrösti och någon sorts polsk stekost (som jag bytt ut mot halloumi – funkar perfekt) och sedan en mustig och senapskryddad svampstuvning, lite lik den i en rysk biff stroganoff
Potatisrösti med forellrom

Potatisrösti med forellrom

Riv potatiserna grovt. Forma till små plättar och stek demgyllenbruna. Klicka på kesellan och rom och garnera med enrödlöksskiva

Potatisrösti med camembert

Rensa och skölj tranbären. Lägg dem i en kastrull med socker och portvin, låt koka upp och låt koka en stund

Potatisrösti med kycklingröra

Klicka kycklingröran på potatisröstin och toppa med några salladsblad. 1 förp potatisrösti på rulle. Skär kycklingfilén i skivor

Potatisrösti med fetaost

Servera potatisröstin med tärnad fetaost, strimlad rödlök och cocktailtomater (gärna doppade i kokande vatten och skalade)

Morots- och potatisrösti

MOROTS- OCH POTATISRÖSTI. Räcker till 4 personer om det ska vara en liten vickningsrätt. 2 personer. 4 potatisar, 200 g

Kaffeglacerat ankbröst med potatisrösti

Torka av ankbrösten med papper, snitta skinnsidan ner till köttet 3–4 gånger på varje bröst. Gnid köttet runt om med ingefära, salt och vitpeppar

Duva

därför valde jag att servera den med en fet kantarellstuvning, potatisrösti och hallonsky. Potatisrösti