Potatispure parmesanost recept

Entrecote med krämig potatispuré och whiskysås

Entrecote med krämig potatispuré och whiskysås

Blanda basilika, pinjenötter och parmesanost i en mixer och mixa tills det är blandat. 100 g parmesanost. Pestofyllda tomater 2 krukor basilika 50 g pinjenötter, rostade 100 g parmesanost 2 dl olivolja 1 klyfta vitlök havssalt nymalen svartpeppar 4 tomater eller några cocktailtomater
Gratinerad lax i parmesanost

Gratinerad lax i parmesanost

2 dl riven parmesanost. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg lax och parmesan i en plastpåse och skaka om så att laxbitarna blandas med osten
Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiens potatispuré 1 tsk smör 2 msk pinjenötter , rostade (rostade i torr panna ca 2 minuter) 1 dl parmesanost , riven 1 odefinierad salt 1,5 msk olivolja , ca 1 odefinierad vitpeppar , nymald 1,5 dl standardmjölk , varm 800 gram mjölig potatis Oxfilé 1 flingsalt 1 svartpeppar , nymald 1 smör 800 gram oxfilé , helst mittbit, gärna ekologisk Svampsky 2 msk smör 1 st Schalottenlök(ar) 3 dl kalvbuljong , stark 2 msk balsamvinäger 300 gram svamp 1 salt 1 vitpeppar , nymald Köp receptet
Ugnsbakad torskrygg med bacon

Ugnsbakad torskrygg med bacon

Blanda ner grädden och den nyrivna parmesanosten. Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt
Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Lyxig fiskgratäng med räkor och parmesan

Ingredienser Potatispuré 1 kg mjölig potatis 25 g smör 3 äggulor 1/2 dl rapsolja 1 1/2 dl riven parmesanost 1/2 tsk salt 1/2 krm peppar 1 krm riven muskotnöt Räkor 500 g räkor med skal Svampfräs 250 g champinjoner 2 msk smör 200 g fryst, tinad bladspenat 1 1/2 krm salt 1 krm peppar Vitvinsås 2 schalottenlökar 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl torrt vitt vin 2 msk koncentrerad fiskfond 5 dl vatten 2 1/2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm kajennpeppar 600 g torskryggfilé (MSC-märkt) 1 1/2 krm salt 1/2 krm peppar Till garnering dill Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kalvgryta med parmesan gremolata!

Kalvgryta med parmesan gremolata!

0,5 dl finriven parmesanost. 0,5 dl finriven parmesanost. Hej där ute i vinter Sverige. Då kom äntligen vintern och den har dessutom valt att stanna kvar, vilket jag tycker är riktigt härligt
Italiensk bakad potatis

Italiensk bakad potatis

Tag bort kastrullen från värmen och rör ner 3/4 dl riven emmentalerost, parmesanost och ca 2/3 av potatismoset. 25 dl parmesanost
Frikadeller i tomatsås

Frikadeller i tomatsås

1 dl finriven parmesanost (går bra utan med, eller med mozarella eller keso). 1 dl finriven parmesanost (går bra utan med, eller med mozarella eller keso)
Fläskkotlett Bretagne

Fläskkotlett Bretagne

1 dl parmesanost. Stek kotletterna i medelstark värme cirka 5 minuter på varje sida. Krydda. Skär bort kanterna på brödet och smula ner det i en skål
Coq au vin med parmesan- och ricottafyllda dumplings

Coq au vin med parmesan- och ricottafyllda dumplings

Parmesan- och ricottafyllning 250 g ricottaost 2 dl riven parmesanost Zest från 1 citron Citronsaft Några hackade salviablad (valfritt) Salt & peppar Blanda ricotta- och parmesanost i en skål. 2 dl riven parmesanost
Wall En Berg

Wall En Berg

parmesanost. Stoppa färsen i svinfjälster och gör korvar som är 15–20 cm långa. Pochera korvarna tills de är 65° i mitten, lyft ur kokvattnet och kyl snabbt ner i kallt vatten till 15° innertemperatur
171013 14 15

171013 14 15

Wallenbergare med potatispure och lingon, inte så lchf. Cannelloni var personalfrukost men det äter ju inte jag så jag fick kyckling med rödvinssky och parmesanost

Italiensk potatispuré

Rör ner olja, men spara lite till dekoration, samt smör, parmesanost och pinjekärnor. 1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten