Potatispure med tryffelolja recept

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fänkålsskum 1 st Schalottenlök(ar) , finskuren 0,5 st fänkål , strimlat 2 dl grädde 6 cl Pernod 1 odefinierad smör 3 dl kycklingbuljong , blandat med vatten Ljummen sallad 2 st sticklök(ar) , skurna i slantar 50 gram shiitakesvamp 1 odefinierad olivolja 0,5 huvud blomkål 1 st hummer , kokt 2 kvist(ar) dill , plockade 1 odefinierad tryffelolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Potatispuré 1,5 dl mjölk 2 st vitlöksklyfta(or) , rivna 500 gram potatis(ar) , skalad 0,5 st citron(er) , skalet 100 gram smör 2 kvist(ar) bladpersilja , finskuret 1 odefinierad socker Rimmad torskrygg 2 l vatten 1 dl socker 4 st gråsejfilé(er) , rygg, finskuren 1 dl salt Köp receptet
Fläsklägg i Crock-Pot

Fläsklägg i Crock-Pot

Smaka av med salt och peppar och några droppar tryffelolja. Jag är verkligen inte bitter för att mitt recept på hett fläsklägg med tryffelpuré och rårörda lingon inte vann tävlingen jag ställde upp i
Vinnande fläsklägg i Crock-Pot

Vinnande fläsklägg i Crock-Pot

Smaka av med salt och peppar och några droppar tryffelolja. Ned med allt i grytan. tryffelolja. Skeda upp den fantastiska skyn som bildats och servera till köttet tillsammans med potatispuré och rårörda lingon
Kalvfile med tryffelsmaksatt potatispure

Kalvfile med tryffelsmaksatt potatispure

Krydda filen, bryn den runt om,sätt in i 125gr varm ugn, låt gå till 58gr, ta ut filen ,vila innan den skärs upp, koka potatisen gör en pure,med hjälp av mjölk och smör,smaka av med salt och peppar och tryffelolja, fräs på sockerärtor med löken smaksätt med salt, peppar och bladpersilja, servera gärna med en god rödvinssås 4 port, 700g kalvfile,800g potatis, mjölk, smör,tryffelolja, salt och peppar, 250g sockerärtor, 1 schalottenlök, 1/2dl bladpersilja

En födelsedagsmiddag

Gör en potatispuré med lite smak av tryffelolja eller annan smak (Karljohan, pumpaolja). Vi startade med en rätt som vi kallar för Pommes de terre

Kalvfilé med kål- och kantarellsallad

Smaka av med salt, peppar och tryffelolja. några droppar tryffelolja. Kalvfilé serverad med puré på potatis och jordärtskocka, savoykål fräst med rökt fläsk och kantareller samt rödvinssky med steklök