Potatispure fisk recept

Wallenbergare av fisk och skaldjur

Wallenbergare av fisk och skaldjur

Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs
Havets Wallenbergare med ärtor och potatispuré

Havets Wallenbergare med ärtor och potatispuré

500 g fisk, blandad (både vit och röd). 1eventuellt skirat smörMixa fisk och salt i mixer till en jämn smet. 1Potatispuré. 1Servera med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör
Torskrygg med potatispuré, savojkål och champagnesås

Torskrygg med potatispuré, savojkål och champagnesås

Ta upp och torka av fisk med hushållspapper. Servera fisken tillsammans med puré, kål och sås. Fisken som bestod av ganska tjocka bitar, kördes till en innertemperatur på 54 grader. Stek fisken i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller till 52-54 grader i innertemperatur
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Fisk/skaldjur,. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt
Friterad rödspätta med tartarsås.

Friterad rödspätta med tartarsås.

Vänd fisken först i mjölet, sen i ägget & sist i panko. Sänk försiktigt i fisken i den varma oljan. En fisk i taget, annars kallnar oljan
Torskrygg med rödvinssås

Torskrygg med rödvinssås

Tillsätt rödvin, fiskfond och vatten. 1 msk koncentrerad fiskfond. Blanda salt och vatten och låt fisken rimma 10-15 minuter. Mal över lite svartpeppar och låt fisken bakas i ugnen till ca 48 grader (använd termometer). 1 msk koncentrerad fiskfond
Pocherad hälleflundra med Beurre blanche

Pocherad hälleflundra med Beurre blanche

Hälleflundra ligger i topp på den godaste fisk jag vet. Koka upp alla ingredienser förutom fisken. Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris
Kräftfylld röding

Kräftfylld röding

Det förekommer påtryckningar om att det skall ätas mer fisk i familjen. Detta har också fördelen att vara en, inte bara god rätt som ser lite proffsig ut, den är dessutom himla enkel att laga (om man klarar att ta bort skinnet på fisken i alla fall)
Tre trerättersmenyer till nyår

Tre trerättersmenyer till nyår

vegetarisk, fisk och skaldjur samt kött. Fisk och skaldjur. Man kan inte få nog av inspiration till nyårsmiddagen
Fiskbullar deluxe

Fiskbullar deluxe

Det finns fiskbullar och det finns fiskbullar. Fänkålssåsfänkålcharlottenlökbuljong (grönsak / fisk)matlagningsgräddeHacka löken och fräs i en kastrull
Kokostorsk och hummer

Kokostorsk och hummer

Ja ni vet ju vi det här laget att vi äter en del av denna vita fisk. Torka av fisken. salta och peppra fisken runt om och vänd den i mjölblandningen