Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs
500 g fisk, blandad (både vit och röd). 1eventuellt skirat smörMixa fisk och salt i mixer till en jämn smet. 1Potatispuré. 1Servera med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör
Ta upp och torka av fisk med hushållspapper. Servera fisken tillsammans med puré, kål och sås. Fisken som bestod av ganska tjocka bitar, kördes till en innertemperatur på 54 grader. Stek fisken i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller till 52-54 grader i innertemperatur
Fisk/skaldjur,. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt
Tillsätt rödvin, fiskfond och vatten. 1 msk koncentrerad fiskfond. Blanda salt och vatten och låt fisken rimma 10-15 minuter. Mal över lite svartpeppar och låt fisken bakas i ugnen till ca 48 grader (använd termometer). 1 msk koncentrerad fiskfond
Hälleflundra ligger i topp på den godaste fisk jag vet. Koka upp alla ingredienser förutom fisken. Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris
Det förekommer påtryckningar om att det skall ätas mer fisk i familjen. Detta har också fördelen att vara en, inte bara god rätt som ser lite proffsig ut, den är dessutom himla enkel att laga (om man klarar att ta bort skinnet på fisken i alla fall)
Det finns fiskbullar och det finns fiskbullar. Fänkålssåsfänkålcharlottenlökbuljong (grönsak / fisk)matlagningsgräddeHacka löken och fräs i en kastrull