Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. 6 dl rött vin. 1½ dl rött vin
Tillsätt vin, salt, kryddor, vitlök, och persiljestjälkar. 1 st flaska fylligt rödvin. 5 – 2 kg 1 st gul lök, hackad 2 st stora morötter 1 st purjolök smör att steka i 200 g rökt sidfläsk, helt 1 st flaska fylligt rödvin 2 st lagerblad svartpeppar Färsk timjan, rosmarin 5 st vitlöksklyftor, hackade några persiljestjälkar 10 st schalottenlökar 300 g färska champinjoner 3 msk vetemjöl 3 msk smör kruspersilja Citronzest till garnering
Jag tror inte att jag behöver förklara för er att en Coqauvin alltid går hem hos de flesta. Det är något speciellt med grytor som är baserade på rött vin
Dela kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila marinade och koka upp den i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och lägg ner kyckligen