Ingredienser Portioner. 4 3 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 700 g nötbog 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 tsk paprikapulver 3 msk tomatpuré 1 msk dijonsenap 1 l vatten 1 köttbuljongtärning 2 dl crème fraiche Till servering ev potatispuré ev saltgurka Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Arbeta ihop färsen och forma till 8 biffar. Stek biffarna i smör, ca 4 min på varje sida. Gör så här. Lägg ströbrödet i en bunke, häll över gräddmjölken och låt svälla minst 10 min
Biffarna blir så härligt saftiga o goda. Forma färsen till medelstora biffar (ca 1,5 cm tjocka). Bryn biffarna i smör och låt dem sedan eftersteka på medelvärme, 2-3 minuter på varje sida
Lägg ner biffarna och platta till dem något. Forma färsen till 8 stycken biffar med vattensköljda händer. Stek biffarna på medelvärme, cirka 3 minuter per sida
Forma med blöta händer fyra biffar av färsen och panera biffarna i ströbrödet. Se först till att ingredienserna är ordentligt kalla, annars riskerar man att färsen spricker
Koka potatisen medan du gör biffarna. Stek biffarna i lite smör. Smörstekta kantareller100 gram gula kantarellerEn stor klick smörSalt & svartpepparPotatispuré på mandelpotatis0,5 kg Mandelpotatis50 gram smör0,75 dl mjölk0,25 dl vispgräddeMuskot (riv själv)Salt & svartpepparÄlgfärsbiffar500 gram älgfärs3 dl lagard ost, t ex brännvinsost1 ägg2 dl vispgrädde5 stötta enbär1 krm svartpeppar1 tsk salt1 msk vilt & kantarellfondSalt & SvartpepparGör så här1. Blanda ihop ingredienserna till biffarna och forma 5 stycken biffar