Potatispuré vin recept

Coq au vin med majskyckling och potatispuré

Coq au vin med majskyckling och potatispuré

Potatispuré. Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. 6 dl rött vin. 1½ dl rött vin
Fiskgratäng med purjolök, vitt vin, syrad grädde och potatispuré

Fiskgratäng med purjolök, vitt vin, syrad grädde och potatispuré

Till potatispurén. Potatispuré. Servera fiskgratängen med potatispurén. Potatispuré. 600 g abborrfilé eller annan vit fisk, 60 gr purjolök, 3 msk smör, 1 msk tomatpuré, 1 dl torrt vitt vin, 3 dl Arla Köket syrad grädde, 1 tsk maizena, salt. Häll på vin och låt koka ihop ca 3 min. 1 dl torrt vitt vin
Tareqs coq au vin

Tareqs coq au vin

Häll över syltlök och hackad persilja och servera gärna tillsammans med en god potatispuré. Lägg i timjan och tillsätt vinet
Burgundisk gryta med vin

Burgundisk gryta med vin

Servera med potatispuré och haricots verts. Tillsätt tomatpuré, vatten, fond, vin, timjan och lagerblad
Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Rödvinssås. Därefter rödvinet, lagerbladen och balsamicon. 75 cl rött vin. Palsternacks- och potatispuré600 g palsternackor olivolja 10 potatisar 1-2 dl grädde 2 msk smör, rumstempererat salt vitpeppar strösocker (efter smak). Rödvinssås2 morötter 2 palsternackor 0,25 rotselleri 1 gul lök olivolja 1 dl socker 75 cl rött vin 2,3 lagerblad 4-5 msk balsamico kalvfond ev redning
Torsk med potatispuré och äggsås

Torsk med potatispuré och äggsås

Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina. Torsk med potatispuré och äggsåsGör din torskmiddag lite roligare genom att servera den med krämigt potatismos och en snabblagad äggsås
Coq au vin blanc

Coq au vin blanc

Servera med potatispuré. När man tänker på coq au vin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
Hjortytterfilé serverad med potatispuré

Hjortytterfilé serverad med potatispuré

ServeringMontera allting enligt eget önskemål, det ska vara relativt lite portvinsreduktion och jordärtskocksskum i förhållande till hjortfilén och potatispurén
Coq au vin

Coq au vin

Servera med potatispuré. Tillsätt vin, salt, kryddor, vitlök, och persiljestjälkar. 1 st flaska fylligt rödvin. 5 – 2 kg 1 st gul lök, hackad 2 st stora morötter 1 st purjolök smör att steka i 200 g rökt sidfläsk, helt 1 st flaska fylligt rödvin 2 st lagerblad svartpeppar Färsk timjan, rosmarin 5 st vitlöksklyftor, hackade några persiljestjälkar 10 st schalottenlökar 300 g färska champinjoner 3 msk vetemjöl 3 msk smör kruspersilja Citronzest till garnering
Rödvinsbräserad oxkind med rökt sidfläsk och tryfflad potatispuré

Rödvinsbräserad oxkind med rökt sidfläsk och tryfflad potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram oxkinder Marinad 2 st Schalottenlök(ar) , hackade 1 klyfta(or) vitlök , hackad 1 msk smör 0,25 kruka(or) timjan , 3 kvistar 1 st lagerblad 4 dl rött vin Sås 0 oxkindsmarinad 1 l kalvbuljong Potatispuré 600 gram mandelpotatis , skalad och sköljd 150 gram smör , rumstempererat 1 dl vispgrädde , varm 0 svart tryffel , färsk, el
Ugnsbakad torskrygg med höstsvamp, potatispuré och örtfondsås

Ugnsbakad torskrygg med höstsvamp, potatispuré och örtfondsås

Koka ihop vatten, vin, portvin och fond tills hälften återstår. 2,5 dl vatten, 2 dl torrt vitt vin, 1 dl rött portvin, ½ dl konc kalvfond, 50 g smör, 2 msk finhackade örter. Gratinera potatispurén mitt i ugn tills den får fin färg, ca 10 min. 2 dl torrt vitt vin. 1 dl rött portvin
Viltgryta med svamp och potatispuré

Viltgryta med svamp och potatispuré

Häll på vin, vatten, fond och lägg i morötter. 11 1/2 dl vitt vin. 11 msk svartvinbärsgele. 1Röd vinbärsgelé. 1Efter grytan puttrat i 1 timme, lyft på locket och tillsätt grädde, soja och svartvinbärsgele. 1Under tiden grytan puttrar på spisen, gör potatispuré. 1Servera grytan med potatispuré, vinbärsgele samt nykokt haricots verts