Potatispuré. Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. 6 dl rött vin. 1½ dl rött vin
Till potatispurén. Potatispuré. Servera fiskgratängen med potatispurén. Potatispuré. 600 g abborrfilé eller annan vit fisk, 60 gr purjolök, 3 msk smör, 1 msk tomatpuré, 1 dl torrt vitt vin, 3 dl Arla Köket syrad grädde, 1 tsk maizena, salt. Häll på vin och låt koka ihop ca 3 min. 1 dl torrt vitt vin
Hjortsadel med mild viltsmak serverat tillsammans med en mustig blåbärssås med rödvin, en krämig och len potatispuré efter ett recept av Heston Blumentahl samt smörstekt gul och svart trumpetsvamp
Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina. Torsk med potatispuré och äggsåsGör din torskmiddag lite roligare genom att servera den med krämigt potatismos och en snabblagad äggsås
Servera med potatispuré. När man tänker på coq au vin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
Potatispuré. Vitvinssås. Häll på vitt vin och reducera tills en matsked återstår. 2 dl vitt vin. Potatispuré400 g mjölig potatis 0,5 dl mjölk 200 g smör salt och peppar. Vitvinssås1 stor schalottenlök, finhackad olja, att steka i 2 dl vitt vin 3 dl fiskbuljong 3 dl grädde
ServeringMontera allting enligt eget önskemål, det ska vara relativt lite portvinsreduktion och jordärtskocksskum i förhållande till hjortfilén och potatispurén
Servera med potatispuré. Tillsätt vin, salt, kryddor, vitlök, och persiljestjälkar. 1 st flaska fylligt rödvin. 5 – 2 kg 1 st gul lök, hackad 2 st stora morötter 1 st purjolök smör att steka i 200 g rökt sidfläsk, helt 1 st flaska fylligt rödvin 2 st lagerblad svartpeppar Färsk timjan, rosmarin 5 st vitlöksklyftor, hackade några persiljestjälkar 10 st schalottenlökar 300 g färska champinjoner 3 msk vetemjöl 3 msk smör kruspersilja Citronzest till garnering
Koka ihop vatten, vin, portvin och fond tills hälften återstår. 2,5 dl vatten, 2 dl torrt vitt vin, 1 dl rött portvin, ½ dl konc kalvfond, 50 g smör, 2 msk finhackade örter. Gratinera potatispurén mitt i ugn tills den får fin färg, ca 10 min. 2 dl torrt vitt vin. 1 dl rött portvin
Häll på vin, vatten, fond och lägg i morötter. 11 1/2 dl vitt vin. 11 msk svartvinbärsgele. 1Röd vinbärsgelé. 1Efter grytan puttrat i 1 timme, lyft på locket och tillsätt grädde, soja och svartvinbärsgele. 1Under tiden grytan puttrar på spisen, gör potatispuré. 1Servera grytan med potatispuré, vinbärsgele samt nykokt haricots verts