Potatispuré, ris eller pasta passar bra till. 11 st selleristjälk, skivad. 1Potatispuré, ris eller pasta. 11 kg vildsvinskött av framdel, tex bog 1,5 tsk salt 0,5 tsk peppar, nymald 2 msk Smör eller rapsolja 1 st gul lök, hackad 2 st morötter, skivade 1 st selleristjälk, skivad 1 st purjolök, endast det vita, skivad 1 msk tomatpuré 1 l vatten 4 msk koncentrerad viltfond 0,5 tsk salt 1 krm peppar, nymald 2 msk Maizena majsstärkelse 2 tsk snabbkaffepulver 50 g mörk choklad, grovhackad (minst 70 % men helst 100 % kakao). 1Serveras gärna med Smörstekta kantareller eller annan svamp Potatispuré, ris eller pastaSätt ugnen på 150 grader
Men jag vet att det hade varit gott att servera potatispuré eller ris till den här grytan också. Servera grytan tillsammans med ett gott bröd, kokt ris eller potatispuré
eller kanske lite ris eller varför inte en god potatispuré. Det skulle först bli en pastasås, sen skulle vi ha ris till men jag tror att det slutade bäst genom att servera lite Grekiskt lantbröd till
-) Gott med både potatispuré och ris till. Ti ca 40 min / 4 pers. / Ugn 225 graderIngredienser. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkade tomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt
Jag kokade lite ris (se till att risen inte är helt färdigkokt eftersom det ska in i ugnen igen), blandade med strimlad kassler, färska champinjoner och purjolök
potatispuré, ris eller till och med pasta är ändå bara statister på tallriken. Grytornas gryta och fransmännens paradrätt som lagas världen över i otaliga varianter