Potatispuré basilika recept

Stek

Stek

Skala och dela potatisen till potatispurén. Skiva upp köttet och servera med grönsaker, potatispurén och balsamvinägerreduktionen
Stekt rödingfilé med smörstekta kantareller

Stekt rödingfilé med smörstekta kantareller

Servera gärna en potatispuré till. Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och smör. Dela soltorkad tomat- och basilikasmöret i portionsbitar och lägg upp på de varma rödingfiléerna
En fantastisk god fiskrätt

En fantastisk god fiskrätt

Lättrimmad Torskfilé med potatispuré och ljummen tomatvinägrett. Blanda i tomatköttet och den fint skurna basilikan, smaka av med salt och peppar
Torsk med salamiströssel och gurksalsa

Torsk med salamiströssel och gurksalsa

PotatispuréSkala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Lägg blandningen i en matberedare, tillsätt basilika och mixa till allt till grova smulor
Rostbiff

Rostbiff

Potatispuré. Skala och dela potatisen till potatispurén. Skiva upp köttet och servera med grönsakerna, potatispurén och balsamvinägerreduktionen
Cono Sur Blogger competition 2015

Cono Sur Blogger competition 2015

Äppelmustfylld kyckling med potatispuré, primörer och nästan bränd grädde. Grillad Lax med Basilika Sås

Helgrillad majskyckling med baconlindad sparris

I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grillad majskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme
Fylld fläskfilé m. soltorkade tomater, bacon o salsasås

Fylld fläskfilé m. soltorkade tomater, bacon o salsasås

-) Gott med både potatispuré och ris till. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkade tomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt. Detta görs med både "över och nederdelen"Salta och peppra på köttetSkär baconet i 1 cm skivor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapperKör de soltorkade tomaterna, fetaosten, chalottenlöken och basilikan i en mixer (eller finhacka)Bred ut mixen och baconet på nedre delen av fläskfilénSalta o peppra på toppenLägg på "locket" (den andra delen ovanpå)Bryn i panna så att fläskfilén får fin färg på båda sidorna, var försiktig när du vänder på den så att fyllningen inte åker ut. 1 dl basilikablad

Stek - Fransk rostbiff

Skala och dela potatisen till potatispurén. Skiva upp köttet och servera med grönsakerna, potatispurén och balsamvinägerreduktionen