Blanda basilika, pinjenötter och parmesanost i en mixer och mixa tills det är blandat. Potatispuré. Servera tillsammans med potatispurén, köttet och såsen
Servera gärna en potatispuré till. Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och smör. Dela soltorkad tomat- och basilikasmöret i portionsbitar och lägg upp på de varma rödingfiléerna
PotatispuréSkala potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Lägg blandningen i en matberedare, tillsätt basilika och mixa till allt till grova smulor
I det nyaste numret av tidningen Hallen så bjuder Hellbergs på en härlig, grillad majskyckling med citronsmör, potatispuré, baconlindad sparris och rostad vitlökscreme
Bresaola med parmesanflakes, olivolja, färsk basilika och rostade pinjenötter. Helstekt fläskfilé med potatispuré, tryffelsås och sidfläsk-sauterad brysselkål
-) Gott med både potatispuré och ris till. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkade tomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt. Detta görs med både "över och nederdelen"Salta och peppra på köttetSkär baconet i 1 cm skivor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapperKör de soltorkade tomaterna, fetaosten, chalottenlöken och basilikan i en mixer (eller finhacka)Bred ut mixen och baconet på nedre delen av fläskfilénSalta o peppra på toppenLägg på "locket" (den andra delen ovanpå)Bryn i panna så att fläskfilén får fin färg på båda sidorna, var försiktig när du vänder på den så att fyllningen inte åker ut. 1 dl basilikablad
Morots- och potatispuré. Basilika- och salladslökssås. 1 msk fryst basilika. Låt nu såsen koka i ca 5 minuter och tillsätt sedan salladslök tillsammans med basilika. 1 msk fryst basilika