Potatismosgratäng recept

Köttfärs- och potatismosgratäng

Köttfärs- och potatismosgratäng

Ingredienser 500 gram blandfärs 1 st gul lök(ar) 200 gram champinjoner , skivade 1 tsk salt 1 odefinierad peppar 2 msk tomatpuré 1 msk vetemjöl 2 dl vatten 600 gram potatismos 1 odefinierad ost , riven Köp receptet
Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie är egentligen inte en paj utan en slags köttfärs- och potatismosgratäng. Detta är näst sista rätten i vår brittiska vecka
Potatismosgratäng med ost

Potatismosgratäng med ost

Ugn 200º. Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa eller pressa potatisen

Potatismosgratäng med ost

Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa eller pressa potatisen
Schweizer potatismosgratäng

Schweizer potatismosgratäng

Ingredienser Potatismos 1 kg potatis(ar) 50 gram smör 1 muskot 1 salt Gratäng 4 st äggvita(or) 4 st äggula(or) , (viktig
Potatismosgratäng med svamp- och linsfyllning

Potatismosgratäng med svamp- och linsfyllning

Till min mormors 84-årsdag gjorde jag den här goda gratängen. Som present fick hon en 3-rätters middag hemma hos oss, tillsammans med mina föräldrar och min morbror, och pysen och mannen, såklart
Potatismosgratäng med ost

Potatismosgratäng med ost

Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Mosa eller pressa potatisen
Renstek

Renstek

Potatismosgratängen är ett väldigt gott alternativ till "vanlig potatismos", mycket smakrikare. Renstek med potatismosgratäng

Rosmarinkarré med potatisgratäng

Servera köttet med potatismosgratängen och en sallad. ROSMARINKARRÉ MED POTATISMOSGRATÄNG4 portioner1 kg fläskkarré med ben1 tsk salt1 tsk smulad rosmarinPotatismosgratäng

Potatismosgratäng under osttäcke

Skala potatisen och koka den i saltat vatten ca 20 minuter eller tills den är helt mjuk. Häll av vattnet och ställ grytan på plattan så att potatisen ångar av väl och blir lite torr

Italiensk potatismosgratäng

Tina spenatbladen i en kastrull och tillsätt lite riven muskot. För över spenaten på ett smort ugnssäkert fat

Potatismosgratäng med italiensk smak

Skala, skölj och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av

Köttfärs och potatismosgratäng

Bryn färsen. Lägg i lök och champinjoner och låt bryna med en stund. Salta, peppra och rör i tomatpurén. Strö på mjölet och späd med vattnet