Potatismos purjolök creme fraiche recept

2 Spara
Fiskgratäng med purjolök och dillsås

Fiskgratäng med purjolök och dillsås

Det här är en väldigt enkel och god fiskgratäng med purjolök och dillsås. Fiskgratäng med purjolök och dillsås 1 block fisk 400g (hoki, sej eller vad man nu vill) 6-8 potatisiar 1/2 - 1 dl frusen dill citronjuice 5 dl creme fraiche 1,5 dl mjölk salt peppar Tina fiskblocket över natten eller ta fram det några timmar innan tillagning
15 Spara
Löklax

Löklax

Servera med potatismos eller vanlig pressad potatis. Blanda ihop vispgrädde, creme fraiche, sambal oelek och dijonsenap, tillsätt lök, vitlök och purjolök och blanda runt
4 Spara
Det ska vara mycket sås!

Det ska vara mycket sås!

Såsmängden är enligt receptet för 4 personer, men är ni lika såskrävande som vi så är såsmängden perfekt för två. Gröna lådans laxpanna  2 port (för såsglada människor)2 portionsbitar lax10 cm purjolök2 dl vatten½ fiskbuljongstärning1 msk hummerfond1 dl vitt vin2½ dl grädde1 dl crème fraiche1 pkt saffransalt och vitpepparhackad dillsparris i valfri färg1 burk skalade räkor á 170 gSkiva purjolöken tunt och dela laxen i mindre bitar
0 Spara
Ugnsfalu

Ugnsfalu

4 portionerDu behöver. 800 gram falukorv½ st purjolök1 st liten gul lök1 dl crème fraiche lätt½ dl senap½ dl ketchup½ dl bostongurka1 knippe persilja2 dl riven ostGör så här
0 Spara
Nästa fas i livet!

Nästa fas i livet!

Man går igenom olika faser med sina barn och när man väl ha planat ut och lärt sig att det är så här det ska vara nu (det som ena dagen är jätte hemskt behöver inte vara det den andra dagen) så kommer dom till en annan fas eller tar ett kliv upp på nästa trappsteg i livet osså börjar vi om igen
1 Spara

Ungsbakad torsk med potatismos

50 g torsk. Lägg torsken i ugnsformen med det skirade smöret i 175 grader C i 15 minuter. När torsken har varit inne i 15 minuter tag ut formen och pyttsa i moset runt omkring fisken. 350 g torsk. 50 g torsk. 350 g torsk
2 Spara

Elsa´s torsk

400 g torskfilé. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs purjolök och morötter i matfettet, salta och peppra. Smörj en ugnsfast form och lägg i fräset
1 Spara

Morotsfisk

Strö över rikligt med hackad persilja och servera kokt potatis eller potatismos till. Blanda ner créme fraiche
1 Spara

Egna fiskpinnar

Blanda ingrediensrena till paneringen på en tallrik, ströbröd och kryddor, det går självklart bra att prova sig fram med olika kryddblandningar
Sökförslag och sidor