Potatismjöl tårtbotten recept

Tårtbotten i långpanna

Tårtbotten i långpanna

 1 botten175 grader5 ägg2 ½ dl socker2 '½ dl vetemjöl + potatismjöl2 tsk bakpulverVispa ihop ägg och socker i 5 minuter och vispa sedan i resterande ingredienser
Hög tårtbotten

Hög tårtbotten

Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
Bästa Tårtbotten

Bästa Tårtbotten

Potatismjöl. Blogginlägget heter världens bästa tårtbotten, och mina förhoppningar var därmed skyhöga. Det går därmed inte att ha för tjocka lager av tårtbotten
Perfekta tårtbotten.

Perfekta tårtbotten.

Här kommer ett recept på en perfekt tårtbotten. Använd gärna en provsticka, är den torr när den kommer ut är tårtbotten färdig
Tårtbotten - Tre lika

Tårtbotten - Tre lika

Dessutom går det alldeles utmärkt att utesluta vetemjölet och baka på enbart potatismjöl om man vill baka glutenfritt
Hög tårtbotten

Hög tårtbotten

potatismjöl. Jag har kollat olika recept och slutligen skrev jag upp tre stycken där samtliga "bagare" sa att de aldrig misslyckats med sin tårtbotten när de följt just det receptet -och idag var det dags att testa det första receptet
Monnies tårtbotten

Monnies tårtbotten

Mot slutet av gräddningen kan man ibland behöva lägga på lite ugnsfolie för att förhindra att tårtbotten blir allt för mörk

Glutenfri tårtbotten

6 ägg 4 dl socker 2 dl potatismjöl 2 dl Leilas blå glutenfri mjölmix 2 tsk vanlijsocker 3 tsk bakpulver. 2 dl potatismjöl
Tårtbotten

Tårtbotten

INGREDIENTS 210 g rumstempererade ägg (4 st) 150 g strösocker (1,5 dl) 55 g potatismjöl (0,7 dl) 40 g vetemjöl (0,7 dl) 10 g bakpulver (2 tsk)
Tårtbotten - 3 lika metoden

Tårtbotten - 3 lika metoden

I de tredje glaset mätte jag upp lika delar mjöl och potatismjöl mjöl, plus 3 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Vill du göra chokladbottnar då använder du lika mängd, mjöl, potatismjöl och kakao + 3 tsk bakpulver i mjölglaset. Alltså 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 3 tsk bakpulver. 1/3 potatismjöl
Tårtbotten " tre lika delar" chokladbotten

Tårtbotten " tre lika delar" chokladbotten

I de tredje glaset mätte jag upp lika delar mjöl, potatismjöl, kakao, plus 2 tsk bakpulver. Alltså 1/3 mjöl, 1/3 potatismjöl, 1/3 kakao och 2 tsk bakpulver. 1/3 potatismjöl
Tårtbotten

Tårtbotten

Du kan utesluta potatismjölet helt men de hjälper till med att få en mer luftig och mindre kompakt tårtbotten
Ljus tårtbotten

Ljus tårtbotten

Enklast är att hålla en sikt över bunken och försiktigt lägga i först mjöl, sedan bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och sen skaka ner mjölblandningen
Tårtbotten (lika delar)

Tårtbotten (lika delar)

Man väljer själv om man vill ersätta en del av mjölet med potatismjöl. Tårtbotten. I detta recept har jag valt att inte ha potatismjöl då jag med höga tårtor gärna får en kompaktbotten så att den håller bra
Tårtbotten #1

Tårtbotten #1

Det första är det som står på baksidan av potatismjölspaketet och det kommer här. blanda potatismjöl och bakpulver i en skål och tillsätt det, vipa snabbt i hop det till en smet
Tårtbotten - se & gör

Tårtbotten - se & gör

Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. 180 g potatismjöl (1 dl). 1220 g ägg (4 st) 170 g strösocker (2 dl) 60 g vetemjöl (1 dl) 80 g potatismjöl (1 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 0,5 citron, zestSätt ugnen på 200 grader
Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

Det blir perfekt att göra en rulltårtsbotten med potatismjöl som man sedan delar och använder som bottnar
Tårtbotten "3 lika"

Tårtbotten "3 lika"

En luftig och hög tårtbotten, helt perfekt. Chokladtårtbotten (anslag). Och det är mååååånga som lovordar "3 lika"-konceptet för tårtbotten (anslag) - och nu förstår jag varför. Häll i 1/3 potatismjöl och 2/3 vetemjöl. Ja, då ersätter du 1/3 av den totala vetemjölsmängden med kakao istället (omvandar vi det till bråk borde det väl bli 3/9 potatismjöl, 5/9 vetemjöl och 1/9 kakao)