Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja. Strimla köttet. det är viktigt att blanda köttet med potatismjölet före man tillsätter oljan
Klappa köttet runtom med salt och kakao-chiliblandning. 4 tsk potatismjöl. Blanda alla såsingredienser utom potatismjöl i en kastrull, koka upp och låt puttra 10 minuter under lock på svag värme. Skaka potatismjölet med 1/2 dl kallt vatten i en burk, rör ner i såsen. 4 tsk potatismjöl
Du behöver om du skall mala köttet själv en köttkvarn så klart. Om du får köttet malt av slaktaren så kan du klara dig på en bunke eller två, en rejäl spritspåse med rak tyll och diverse vispar och skedar
Låt det sjuda någon minut, red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Köttet vi använde oss av är en så kallad Picnicbog, dvs ett stycke benfritt kött från framdelen av grisen
Rör ned några msk potatismjöl för en lite fastare och mer lättrullad konsistens. Biffar behöver inte alltid vara av kött för att smaka smaskens, det är ett som är säkert
Blanda i potatismjölet utrört i vatten och låt såsen koka upp igen. Lägg över köttet i en eldfast form med skinnsidan upp, häll på fettet från stekpannan