Potatislimpa recept

1 Spara
Potatislimpa

Potatislimpa

kokt potatis (kall och riven). Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
6 Spara
Potatislimpa av surdeg

Potatislimpa av surdeg

Idag blev det Potatislimpa då vi hade några kokta potatisar kvar i kylen sen middagen i måndags. Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
1 Spara
Potatislimpa

Potatislimpa

Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt
20 Spara
Ölbryggarbröd

Ölbryggarbröd

½ dl aktiv surdeg (Se Surdegshjälpen)3 dl sötvört3 dl drav2 dl vatten½ dl rapsolja5 dl grovt rågmjölca 12 dl vetemjöl2 tsk salthonung eller sirap efter smak - balansera med sötma om du tycker att degen är för sur1 Koka draven med vatten i minst 15 min
0 Spara
Bokrecension: Sébastien Boudet - Den franske bagaren

Bokrecension: Sébastien Boudet - Den franske bagaren

Sébastien Boudet - Den franske bagaren. Den Franske Bagaren av Sébastien Boudet. Det känns dock som att bildspråket inte är helt konsekvent genom boken, som att man dels vill vara blank och polerad à la "Om jag var din hemmafru", samtidigt som det ska vara lite smutsigt och genuint à la "bara fötter i träskor på fransk landsbygd"
0 Spara
Med lättöl och potäter

Med lättöl och potäter

ÖL- OCH POTATISLIMPA, ett bröd. Vissa tycker att jag krånglar till det så när jag bakar med surdeg. Ni vet, jag börjar ju alltid med att blanda en liten klick surdegsgrund med mjöl och vatten, låter det stå sisådär 8–10 timmar innan jag sätter själva degen
1 Spara

Potatislimpa

Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt
1 Spara

Potatislimpa

Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör om. Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl
1 Spara

Potatislimpa

Smält margarinet på svag värme och låt det svalna. Mosa potatisarna och lägg dem i en degbunke tillsammans med vetekrosset och det smälta margarinet
1 Spara

Potatislimpa

Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma, 37°, vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda ner sirap, potatis, salt, brödkryddor, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen
0 Spara

Helg med glutenfri bakning

Eftersom solen lyste med sin frånvaro hemma hos oss under helgen så fick det bli bakning istället. Eftersom solen lyste med sin frånvaro hemma hos oss under helgen så fick det bli bakning istället
0 Spara

Gravlaxmatjes

4 brödskiva av en potatislimpa. Låt sillen rinna av och skala äggen. Hacka sill och ägg. Blanda med gravlaxsåsen
0 Spara

Med kummin och potatis

Dag 2, morgonSurdegen från gårdagen300 g kokt mosad potatis 200 g filmjölk 50 g varmt vatten 600 g vetemjöl special 100 g rågmjöl50 g honung25 g havssalt3 tsk kumminBörja med att rosta kumminfröna i en torr stekkpanna. 3 tsk kummin
Sökförslag och sidor