Potatislimpa recept

5 Spara
Potatislimpa med fördeg

Potatislimpa med fördeg

Pressa eller riv den kokta potatisen. Tillsätt salt, olja, honung, potatisen och de båda mjölsorterna. kokta potatisar
1 Spara
Potatislimpa med kummin

Potatislimpa med kummin

Använder du torrjäst, blanda det med rågmjölet. 4,5 dl grovt rågmjöl. 4,5 dl grovt rågmjöl. Lyckan i en liten ask måste vara nygräddat bröd med gott pålägg
1 Spara
Potatislimpa

Potatislimpa

kokt potatis (kall och riven). Smula jästen i en degbunke • Värm olja och filmjölk till 37° •Häll blandningen över jästen och rör om • Tillsätt riven potatis,salt och rågmjöl • Arbeta in vetemjölet, lite i taget, till enganska fast och smidig deg • Låt jäsa övertäckt i cirka 30minuter
77 Spara
Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Tillsätt alla kryddor förutom kummin, fräs tills det doftar ljuvligt i grytan. 1 msk kumminpulver. Efter 30 min blandar du i paprikabitarna, kummin och låter grytan puttra i ytterligare 20-30 min. 1 msk kumminpulver
5 Spara
Potatislimpa av surdeg

Potatislimpa av surdeg

Idag blev det Potatislimpa då vi hade några kokta potatisar kvar i kylen sen middagen i måndags. Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
0 Spara
~Potatislimpa~

~Potatislimpa~

Ingen i hans familj vet receptet, mer än att det är potatis, rågsikt och salt i det. Häll i rågsikten i etapper, mjöl, blanda, mjöl, blanda
3 Spara
Limpa med potatis o morötter...

Limpa med potatis o morötter...

Mosa potatisen. Rör ner potatis, brödkryddan, salt, honung, rågmjölet och grahamsmjölet. ca 1-2 medelstora kokta skalade potatisar. 3 morötter (fin rivet)
4 Spara
Potatislimpa

Potatislimpa

Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt salt och socker. Skala och riv potatisarna grovt och blanda med yoghurt
1 Spara
POTATIS & KUMMIN

POTATIS & KUMMIN

Potatislimpa är alltid gott & saftigt.  .  .  . Potatislimpa är alltid gott & saftigt. Har utgått från ett tidigare recept, ändrat lite & smaksatt med kummin
0 Spara
mammas middag

mammas middag

inlagd sill på en bädd av kokt potatis och ägg serverades med kokta rödbetor med pepparotsröra och en skiva potatislimpa med någon egengjord ost smaksatt med kummin
1 Spara
Potatislimpa

Potatislimpa

Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt
0 Spara
Bröd nr 14 - Potatislimpa

Bröd nr 14 - Potatislimpa

Potatislimpa för tankarna till det där ganska kompakta, torra och tråkiga brödet som de brukar ha i matbutiken
20 Spara
Ölbryggarbröd

Ölbryggarbröd

½ dl aktiv surdeg (Se Surdegshjälpen)3 dl sötvört3 dl drav2 dl vatten½ dl rapsolja5 dl grovt rågmjölca 12 dl vetemjöl2 tsk salthonung eller sirap efter smak - balansera med sötma om du tycker att degen är för sur1 Koka draven med vatten i minst 15 min
0 Spara
Hamburger Bread

Hamburger Bread

Ett bröd som får fin färg av bovetemjöl och fullkornsmjöl och påminner till smaken om potatislimpa. Ett bröd som får fin färg av bovetemjöl och fullkornsmjöl och påminner till smaken om potatislimpa
0 Spara
Med lättöl och potäter

Med lättöl och potäter

ÖL- OCH POTATISLIMPA, ett bröd. Vissa tycker att jag krånglar till det så när jag bakar med surdeg. Ni vet, jag börjar ju alltid med att blanda en liten klick surdegsgrund med mjöl och vatten, låter det stå sisådär 8–10 timmar innan jag sätter själva degen
2 Spara

Potatislimpa

Rör ut jästen i lite paltspad. Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Baka ut på en gång 6 limpor som får jäsa 2 timmar på plåt
1 Spara

Potatislimpa

Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt
1 Spara

Potatislimpa

Smula jästen i en degbunke. Värm olja och filmjölk till 37 °. Häll blandningen över jästen och rör om. Tillsätt riven potatis, salt och rågmjöl
1 Spara

Potatislimpa

Smält margarinet på svag värme och låt det svalna. Mosa potatisarna och lägg dem i en degbunke tillsammans med vetekrosset och det smälta margarinet
1 Spara

Potatislimpa

Finfördela jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma, 37°, vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda ner sirap, potatis, salt, brödkryddor, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen
0 Spara

POTATISLIMPA MED ÖL

POTATISLIMPA MED ÖL 300 g kokt, mosad potatis. POTATISLIMPA MED ÖL 300 g kokt, mosad potatis. 200 g ljust öl
0 Spara

Små potatislimpor

Att blanda potatis i degen var förr vanligt i norra och mellersta Sverige. Då på grund av brist på säd
0 Spara

Potatislimpor i långpanna

Smula sönder jästen i en bunke. Värm filmjölken och vatten till 37ºC. Lös upp jästen med lite av degspadet
0 Spara

Helg med glutenfri bakning

Brödet kallar jag Potatislimpa med kummin, receptet kommer här. Eftersom solen lyste med sin frånvaro hemma hos oss under helgen så fick det bli bakning istället
0 Spara

Gravlaxmatjes

4 brödskiva av en potatislimpa. Låt sillen rinna av och skala äggen. Hacka sill och ägg. Blanda med gravlaxsåsen
0 Spara

Med kummin och potatis

Längst upp till vänster ser ni en rund och randig sak, det är min potatislimpa. POTATISLIMPA, två stora runda brödDag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 rågmjölBlanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke