Potatislimpa rågsikt recept

Saftiga potatislimpor

Saftiga potatislimpor

Arbeta in rågsikten, lite i taget, tills du får en mjuk och smidig, klibbfri, deg. 1,8 - 2 kg rågsikt. 1,8 - 2 kg rågsikt
~Potatislimpa~

~Potatislimpa~

Ingen i hans familj vet receptet, mer än att det är potatis, rågsikt och salt i det. Häll i rågsikten i etapper, mjöl, blanda, mjöl, blanda

Potatislimpa

1 kg rågsikt. Rör ut jästen i lite paltspad. Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Baka ut på en gång 6 limpor som får jäsa 2 timmar på plåt

Potatislimpa

2 dl rågsikt. Smält margarinet på svag värme och låt det svalna. Mosa potatisarna och lägg dem i en degbunke tillsammans med vetekrosset och det smälta margarinet

Potatislimpa

Blanda ner sirap, potatis, salt, brödkryddor, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen

Potatislimpor i långpanna

liter rågsikt. Smula sönder jästen i en bunke. Värm filmjölken och vatten till 37ºC. Lös upp jästen med lite av degspadet

Små potatislimpor

kg rågsikt. Att blanda potatis i degen var förr vanligt i norra och mellersta Sverige. Då på grund av brist på säd