Potatislimpa kummin recept

Potatislimpa med kummin

Receptet ger två rejäla limpor av ett mjukt, milt men smakrikt bröd med lätt kumminsmak som passar fint till vardagsfrukost
Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Tillsätt alla kryddor förutom kummin, fräs tills det doftar ljuvligt i grytan. 1 msk kumminpulver. Efter 30 min blandar du i paprikabitarna, kummin och låter grytan puttra i ytterligare 20-30 min. 1 msk kumminpulver
POTATIS & KUMMIN

POTATIS & KUMMIN

Potatislimpa är alltid gott & saftigt. Har utgått från ett tidigare recept, ändrat lite & smaksatt med kummin
mammas middag

mammas middag

inlagd sill på en bädd av kokt potatis och ägg serverades med kokta rödbetor med pepparotsröra och en skiva potatislimpa med någon egengjord ost smaksatt med kummin
Potatislimpa av surdeg

Potatislimpa av surdeg

Börja med att rosta kumminfröna i en torr stekkpanna. Idag blev det Potatislimpa då vi hade några kokta potatisar kvar i kylen sen middagen i måndags
Potatislimpa

Potatislimpa

Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. 3 msk kummin. Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet till fingervarmt
Bröd nr 14 - Potatislimpa

Bröd nr 14 - Potatislimpa

Ett väldigt gott bröd med en god smak av kummin. Potatislimpa för tankarna till det där ganska kompakta, torra och tråkiga brödet som de brukar ha i matbutiken
Ölbryggarbröd

Ölbryggarbröd

Om du vill ha kryddat bröd kan du blanda i pommerans, kummin eller fänkål etcKolla i din bekantskapskrets om det finns någon som brygger öl
Med lättöl och potäter

Med lättöl och potäter

ÖL- OCH POTATISLIMPA, ett bröd. Eller öl, som när jag bakade det här mycket goda öl-, potatis-, och skållad råg-brödet med kummin och fänkål

Potatislimpa

Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Sätt ugnen på 225 grader. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig

Med kummin och potatis

Längst upp till vänster ser ni en rund och randig sak, det är min potatislimpa. POTATISLIMPA, två stora runda brödDag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 rågmjölBlanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Dag 2, morgonSurdegen från gårdagen300 g kokt mosad potatis 200 g filmjölk 50 g varmt vatten 600 g vetemjöl special 100 g rågmjöl50 g honung25 g havssalt3 tsk kumminBörja med att rosta kumminfröna i en torr stekkpanna

Helg med glutenfri bakning

Brödet kallar jag Potatislimpa med kummin, receptet kommer här. Eftersom solen lyste med sin frånvaro hemma hos oss under helgen så fick det bli bakning istället