Tillsätt alla kryddor förutom kummin, fräs tills det doftar ljuvligt i grytan. 1 msk kumminpulver. Efter 30 min blandar du i paprikabitarna, kummin och låter grytan puttra i ytterligare 20-30 min. 1 msk kumminpulver
inlagd sill på en bädd av kokt potatis och ägg serverades med kokta rödbetor med pepparotsröra och en skiva potatislimpa med någon egengjord ost smaksatt med kummin
Ett väldigt gott bröd med en god smak av kummin. Potatislimpa för tankarna till det där ganska kompakta, torra och tråkiga brödet som de brukar ha i matbutiken
Längst upp till vänster ser ni en rund och randig sak, det är min potatislimpa. POTATISLIMPA, två stora runda brödDag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund300 g ljummet vatten180 rågmjölBlanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Dag 2, morgonSurdegen från gårdagen300 g kokt mosad potatis 200 g filmjölk 50 g varmt vatten 600 g vetemjöl special 100 g rågmjöl50 g honung25 g havssalt3 tsk kumminBörja med att rosta kumminfröna i en torr stekkpanna
Brödet kallar jag Potatislimpa med kummin, receptet kommer här. Eftersom solen lyste med sin frånvaro hemma hos oss under helgen så fick det bli bakning istället