Potatiskaka recept

23 Spara
Ankbröst med rosépepparsås

Ankbröst med rosépepparsås

Snitta ankbrösten på skinnsidan och putsa bort ev. Salta och krydda ankbrösten. Bryn ankbrösten på medelhög värme i en stekpanna på skinnsidan först, vänd och stek på andra sidan
128 Spara
Potatiskaka

Potatiskaka

Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1 krm svartpeppar. Sätt ugnen på 200°. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
48 Spara
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
40 Spara
Potatiskaka

Potatiskaka

I skåne äts det mycket kokt potatis. mos, klyftor, stekt eller potatiskaka som vi gjorde. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
23 Spara
Italiensk Potatiskaka

Italiensk Potatiskaka

Korv alltså. Här kommer ett finfint tips på en god potatiskaka som passar utmärkt till en fin köttbit. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
71 Spara
Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
2 Spara
Ankbröst med potatiskaka, apelsinglace och smörstekt grönkål

Ankbröst med potatiskaka, apelsinglace och smörstekt grönkål

Potatiskaka. Apelsinglace. Potatiskaka. Ringla apelsinglacen över grönkålen och servera. Sätt in i nedre delen av ugnen, under potatiskakan och ugnsstek i ca 20-30 min eller tills ankbrösten har en innertemperatur på 65-70 grader (använd gärna köttermometer). Fettet som blir kvar i formen häller du över potatiskakan och höjer sedan ugnstemperaturen till 200 grader. Grädda potatiskakan ytterligare 10 min. Ta ut potatiskakan och låt vila i ca 10 min. 1 saft från en apelsin
2 Spara
Gott nytt år!

Gott nytt år!

Helstekt oxfilé inlindad i serranoskinka, potatiskaka, rödvinssås och chèvrekräm. Blanda socker och kanel på ett fat och doppa kanten försiktigt runtom (förbered gärna en bra stund innan så att det hinner stelna)
Sökförslag och sidor