Laktosfri kan du göra den med lagrad ost och laktosfri yoghurt och laktosfritt smör. Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött
Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills potatiskakan har stelnat. 1 1⁄2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Patatesli kek är en god turkisk potatiskaka som passar lika bra att serveras till brunch, som en sidorätt vid maten eller som en hel måltid med sallad och yoghurt
TURKISK POTATISKAKA MED FETAOST OCH KRÄMIG BROCCOLI- & BÖNRÖRA. Jag dubblade dock mängden potatis och ersatte turkisk yoghurt med grekisk eftersom jag inte hittade någon turkisk med svenskt ursprung i affären (
Potatiskaka med gräddfil, tångkaviar och hackad lök. Stekt äppelrasp med kanelyoghurt. Potatiskakan gör du enkelt genom att riva potatis (en per person om de är normalstora) och grädda lagom stora ”kakor” i lite olja eller smör (beroende på om du vill vara helt veganskt) i medelvarm stekpanna
Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar. Servera oströran till potatiskakan. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills potatiskakan har stelnat. 1½ dl Arla Ko® mezeyoghurt
Tydligen är råstekt potatiskaka inte så vanligt. Jag steker den gärna som lunchrätt med lite färska grönsaker som rödbetor, gröna bönor, lök och lite gräddfil eller turkisk yoghurt
Skär upp och servera med lite avrunnen yoghurt och hackad koriander. Häll vetemjöl, grahamsmjöl, salt, smör och vatten i en matberedare och arbeta ihop ingredienserna till en deg