Blanda potatisen med salt, peppar, timjan och smält smör. Potatiskakan åt vi till kall skivad lammstek som blivit över i påskhelgen, wokade grönsaker och en kall sås med vitlök och grekisk yoghurt
Skala och hacka vitlöken fint. Stek potatis och lök i smör, ca 15 min, tillsätt spenaten och låt den steka med någon min. Grädda i mitten av ugnen 20-30 min tills potatiskakan har stelnat. 2 msk Arla® Svenskt Smör. 1 st vitlöksklyfta
Det är vanligt att min fantasi tryter när det gäller maträtter och tillbehör, ofta när vi ska grilla har vi ju klart vad vi ska äta för kött (oftast älgkött) men sen har man ju några standardsåser som vi brukar göra, och/eller något kryddsmör
Smält smöret och osten i en kastrull på ganska svag värme. Rör ut creme fraichen med mjölk, smulad saffran och pressad vitlök och koka upp i en kastrull
Gör rödvinsskyn genom att fräsa lök och vitlök i lite smör i en kastrull. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Smält smöret och pressa ner vitlöken. Smörj en ugnsform, gärna en springform med löstagbar kant. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Strimla purjolöken fint och skala och finhacka vitlöken. Potatiskaka. Smörstekt grönkål. Potatiskaka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i
Grovhacka lök & vitlök. Potatiskaka. Smörj en brödform. Fräs i smör utan att det tar färg. (Du jan även använd smör och vetemjöl som du kramar ihop till en liten deg och reda av med
Bryn kycklingfilén i hälften av smöret. Finhacka löken och pressa vitlöken. Kanske inte den mest kalorisnålaste rätten men ändå lite lyxig med potatiskakan
smör till formen. Huvudrätten vid vår påskaftonsmiddag bestod av lammrostbiff som marinerats i rosmarin och vitlök, potatiskaka, rödvinsreduktion samt vaxbönor
Smält smör i en panna, pressa ner vitlöken och stek potatisen snabbt, salta och peppra. Servera svartroten varm, pensla med smör som ni sparat från potatiskakan och pressa över lite citron