Potatiskaka rödvinssky recept

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinssky

Rosmarinbombarderad hjortstek med potatiskaka, svampsallad och rödvinsskyviltkött (t ex hjort)färsk rosmarinbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)potatisparmesanäggulasalt och pepparblandad svamp (t ex shitaki, gula kantareller och champinjoner)skärbönorrödvinssky (vin och god köttbuljong)Rulla ut baconet på en skärbräda och lägg på många späda kvistar av rosmarin
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Servera med helstekt oxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan ska ligga under press när den gräddas
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Nyårsmenyn 2018

Nyårsmenyn 2018

Oxfilé med potatiskaka, rödvinssky, belvederebroccoli och haricot verts. Nyårsafton ligger mig varmt om hjärtat
Sjökrogen i Katrinelund

Sjökrogen i Katrinelund

Min man åt oxfilé med potatiskaka och diverse tillbehör. Själv valde jag lammfilé med betor, getostkräm, rödvinssky och rostad potatis
Perfekt till köttet!!

Perfekt till köttet!!

italiensk potatiskaka. Servera med gott kött o lite rödvinssky. Eller fågeln. ). 4 pers. 10 potatisar. 200 g parmesanost
Entrecote med potatiskaka och tryffelsmör

Entrecote med potatiskaka och tryffelsmör

Rödvinssky. Servera entrecoten med potatis- och jordärtskockskaka, tryffelsmör, rödvinssky, bearnaisesås, haricot verts samt ugnsstekta körsbärstomater, champinjoner och en kvist färsk timjan
"Halv åtta hos mig", Varmrätten

"Halv åtta hos mig", Varmrätten

Ganska snart så bestämde jag mig för att göra italiensk potatiskaka till varmrätten och funderade länge på vad jag skulle göra till den men sen körde jag på hela receptet
Halv åtta hos Johanna IV

Halv åtta hos Johanna IV

Helstekt oxfilé med potatiskaka, rödvinssås och rotfruktsragu. Rödvinsskyn. Börja med potatiskakan, den ska göras minst tre timmar i förväg

Bröllopsmiddag för Erik och Maria

Varmrätten blev helstekt oxfilé med rödvinssky och timjansskum och som tillbehör hade jag gjort Mandelpotatiskaka, bakade tomater och Squashtorn

Potatiskaka

Till den här potatiskakan serverade jag bl a helstekt rostbiff och rödvinssky. Potatiskakan är väldigt rik på smak och den kommer jag att göra fler gånger