Olivolja. Förrätt och varmrätt skulle det bli naturligtvis och jag valde att göra en krispig potatiskaka med rökt lax och cremefraiche med gräslök till förrätt
1Potatiskaka300 g fast potatis, skalad och fint skivad 300 g spetskål, grovt skuren 2 bananschalottenlökar, fint skivad 1 klyfta vitlök, finriven 100 g bladspenat 20 g parmesanost, finriven 3 ägg olivolja salt svartpeppar. 1Spetskålsallad med spenat150 g spetskål, finstrimlad 50 g bladspenat 1 bananschalottenlök, fint skivad 2 msk olivolja salt svartpeppar
Häll lite olivolja i botten på varje form. Potatiskaka. 12 msk olivolja. 11 msk olivolja. 1Potatiskakor8 medelstora mandelpotatisar 3 dl riven västerbottenost 1 purjolök 3 dl matlagningsgrädde 300 g kantareller 1 tsk salt 1 tsk peppar 4 stansade portionsformar i metall 2 msk olivolja. 1Tillbehör300 g haricots verts 1 tsk salt 1 msk olivolja 3 dl lingon 1,25 dl sockerSteken. Toppa med salt och peppar och häll ca 2-3 msk matlagningsgrädde över varje potatiskaka. Ringla över 1 msk olivolja
Lägg tomat och lök i en skål och blanda med olivolja och vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Tidigare har jag serverat smörfräst grön sparris till kycklingen och potatiskakan men den här gången kunde jag inte låta bli att plocka åt mig av olika sorters tomater och göra en färgsprakande tomat- och rödlökssallad
för att få en fin potatiskaka bör du först lägga lite potatisstavar bredvidvarran i en hetstekpanna med olivolja och ha på riven Parmesan/cheddar ost så kommer potatisen lixom fastan i varran ta försiktigt upp potatisen när den är klar(nu har du gjort potatiskakbottnen)
Själv skvätter jag alltid lite extra olivolja över bara för att det blir vackrare så. Själv skvätter jag alltid lite extra olivolja över bara för att det blir vackrare så