Vispa ihop ägg, mjölk, ost och kryddor. 2 dl mjölk. Skala och riv potatisen grovt strimla purjon, blanda potatis och purjo i en ugnsfast form, lättsmord
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll i pannan. 5 dl mjölk. Skala och hacka löken. Skala morötter, palsternacka och potatis och riv grovt i matberedare eller på rivjärn
Häll över grädde och mjölk. 6 personer10 stora potatisar i skivor1 paket smulad fetaost3 finhackad vitlöksklyftor250 gr bladspenat fryst eller färsk2 dl grädde1 dl mjölksalt och pepparVästerbottenost, rivenGör så här. 1 dl mjölk
Rör ut creme fraichen med mjölk, smulad saffran och pressad vitlök och koka upp i en kastrull. Förrätt och varmrätt skulle det bli naturligtvis och jag valde att göra en krispig potatiskaka med rökt lax och cremefraiche med gräslök till förrätt
Häll över stekspadet genom en sil ned i kastrullen, koka upp och späd med vatten (mjölk). Potatiskaka. 1ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs. 1Sås2 msk smör 3 msk mjöl 2 dl grädde ca 1 msk vatten/mjölk, att späda med om det behövs 1 tsk soja 1 tsk salt 1 tsk peppar all steksky. Toppa med salt och peppar och häll ca 2-3 msk matlagningsgrädde över varje potatiskaka
1000 g potatis 1000 g ryggbiff (av dovhjort) 2 krm svartpeppar 2 krm salt 250 g smör ca 1 dl mjölk ca 1 msk vispgrädde 500 ml bearnaisesås 25 g parmesanost, riven 500 g grön sparris 1 krm salt 1 ml citronsaft 200 g kantareller (gula) 2 msk majsstärkelse 0,5 l vispgrädde 3 msk oxfond
Vispa samman ägg, grädde och mjölk, och häll i formen. 11 dl mjölk. 2 kg oxfilé salt peppar 2 msk färsk timjan 2 msk smör 500 g körsbärstomater Potatiskaka. 700 g potatis 2 st morot 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 st ägg 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl riven ost salt peppar Rödvinssås. 200°/150°Potatiskaka. 1Skiva upp köttet och skär potatiskakan i snibbar