Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. 1soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g. 18 bitar Ingredienser 1 kg mjölig potatis 1 dl soltorkade, marinerade tomater, ca 60 g 1 pkt djupfrysta provensalska örtkryddor, ca 35 g 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg 2,5 dl mellangrädde Tillbehör , kallskuret, stekt kött eller kycklingPotatiskaka – gör så här. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter)
Strimla tomaterna. Varva potatis, tomater, örtkryddor, salt och peppar i formen. marinerade tomater. Klipp en rundel smörpapper och lägg i botten på en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter). 60 g soltorkade
Blanda med svamp, bacon och soltorkadetomater. Strimla de soltorkadetomaterna. Fortsätt med ett lager potatis, kryddor, fetaost och avsluta med ett lager potatis överst
Pommes Anna, d v s potatiskaka. hackad soltorkadetomater. Servera med Pommes Anna smaksatt med chèvre. Pommes Anna är en fransk potatiskaka du kan servera som potatistillbehör till det mesta
Finns massor med sätt och smaksättningar men denna variant är en stor favorit. urbenade kycklinglårsoltorkadetomater ( i olja eller gärna balsamico)färsk timjanparmesanbalsamico vinägernymald pepparsalttandpetareugn 160 graderVik ut låren, med insidan uppåtlägg en tomat i mitten på varjetoppa med timjan och nymald pepparrulla i hop och fäst med tandpetare. Salta och peppraBryn runt om i stekpanna i rapsolja och smörRingla över en krämig balsamico (glaze balsam)riv rikligt med parmesan över kycklingen i pannansätt in i 160 grader varm ugnär klart vid 80 graderServera med tex bulgur, kall vitlöksås, salladeller potatiskaka och en balsamicosås, ruccolaskulle du får kvar är de underbara i en sallad i morgon
ugnsgrillad lammentrecote med marinerad paprika, potatiskakamed aubergine och mozzarella, sås medsoltorkadetomater och kalamataoliver samt som lite dekoration lite färsk spenat vänd i olivolja, havssalt & svartpeppar
Vispa samman äggen med Crème Bonjouren. Tärna salamin och strimla tomaterna. Lägg dem i botten på en smord form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. 6 marinerade soltorkadetomater. 1 burk Crème Bonjour tomat & medelhavsörter